Hyvä tuoksu nopeuttaa asuntokauppoja – vältä näitä virheitä!

Asuntoaan myyvän kannattaa kiinnittää huomiota tuoksuihin. Hyvä tuoksu asunnossa auttaa kauppoja toteutumaan. 

Kodin tuoksulla on iso merkitys asuntoa myydessä, kertoo sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen.

– Jos asunto tuoksuu voimakkaasti esimerkiksi partavedeltä tai parfyymilta, tuoksu leimaa asunnon vahvasti asukkaan omaksi. Ostajan on tällöin vaikeampi ajatella asuntoa omaksi kodikseen.

Miltä asunnossa sitten pitäisi tuoksua? Pyykösen mukaan esimerkiksi klassinen pullan leipominen toimii aina, mutta leipomispuuhiin ei ole kuitenkaan pakko ryhtyä. Siivoaminen riittää, sillä pesuaineista jää kotiin puhdas ja raikas tuoksu, joka kertoo ostajalle, että häntä varten on nähty vaivaa.

Myös huonetuoksut ja tuoksukynttilät ovat Pyykösen mukaan toimivia vaihtoehtoja tuomaan asuntoon miellyttävää tuoksua. Tuoksujen on kuitenkin hyvä olla tarpeeksi kevyitä ja neutraaleja, sillä vahvat tuoksut voivat aiheuttaa jopa migreeniä. Vahvojen tuoksujen ystävän kannattaa ajatella asiaa ostajan kantilta ja pyytää vaikka myyjältä apua.

– Hyvä ohje voisi olla, että inspiraatiota kannattaa hakea luonnosta. Havumetsä, raikas kevätaamu ja muut vastaavat ovat hyviä vaihtoehtoja.

– Myös kukat ovat hyvä keino raikastaa huoneilmaa, ja joistain kukista tulee jopa hieman tuoksua. Ne myös kaunistavat tilaa ja tuovat värikkyyttä, joten kukkia ostamalla saa monta kärpästä samalla iskulla. 

Älä liioittele

Tuoksujen määrissäkään ei pidä sortua liioitteluun. Pyykönen muistuttaa, ettei asuntoa ole missään tapauksessa tarkoitus hajustaa. Asunnon pitää tuoksua puhtaalta ja raikkaalta, ei parfyymikaupalta.

Pyykönen muistuttaa myös, ettei ruoanlaittoa kannata pullan leipomista lukuun ottamatta harrastaa juuri ennen asuntonäyttöä, sillä ruoankäry ei ole koskaan hyvä asiakkaan nenään. Myös suihkussa käyminen ja deodorantin suihkuttelu kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen näyttöä.

– Suihkun jäljiltä asuntoon jää kosteanlämmin ilma, ja etenkin miesten deodoranteissa on todella vahvat tuoksut, jotka eivät hetkessä katoa huoneilmasta.

Mökkiä tai pitkään asumattomana ollutta asuntoa myyvän kannattaa muistaa tuulettaa tehokkaasti ja vetää viemärit, jotta ilma raikastuisi. 

Lue myös:

    Uusimmat