Mainos

HYKS poisti myrkyt vauvaosastoilta onnettomuuden jälkeen

Kolmelle vauvalle vahingossa annettu myrkyllinen puhdistusaine on kokonaan poistettu HYKS:n lapsivuodeosastoilta, kertoo HYKS:n Naisten- ja lastentautien tulosyksikön johtaja Jari Petäjä.

– Menimme tässä onnettomuudessa erittäin vahvasti sen alkusyihin ja teimme tarvittavat muutokset, jotka ovat olleet voimassa jo pitkän aikaa, Petäjä sanoo.

Tammikuussa 2010 Jorvin sairaalan vastasyntyneiden osastolla kolmelle vauvalle annettiin ruiskulla suuhun vahingossa syövyttävää puhdistusainetta sokeriliuoksen sijaan. Yksi vauvoista sai puhdistusaineesta hengenvaarallisia vammoja.

Jorvin sairaalan kolme hoitajaa saa syytteet vammantuottamuksesta.

Uutinen on herättänyt huolta sairaalan toimintatavoista.

Äitien ja isien ei tarvitse kuitenkaan mennä synnytysosastolle huolestunein mielin.

– Asia on sairaalan puolesta käyty yksityiskohtaisesti läpi keväällä 2010. Teimme silloin sellaiset muutokset toimintatapoihin, että tämän virheen toistuminen on mahdotonta, Petäjä toteaa.

– Vaaralliseksi todettu aine on kokonaan poistettu lapsivuodeosastoilla Hyksissä. Lisäksi kyseistä hyödyllistä sokeria, joka tässä vahinkotapauksessa oli tarkoitus antaa, ei enää pakata tällaisiin ruskeisiin pulloihin.

Tapaus ei johtanut yleiseen selvitykseen sairaalan lääkekäytännöstä ja lääketurvallisuudesta.

– Tämä ei ole johtanut mihinkään laajempaan tarkasteluun sen vuoksi, että nämä lääkekäytännöt ovat koko ajan yleisen tarkastelun kohdalla. Tarkkailemme meidän lääkekäytäntöä ja lääketurvallisuutta monipuolisesti koko ajan, Petäjä sanoo.

– Tarkkailuun osallistuu sekä sairaalan apteekki, joka on erillinen organisaatio, että kaikki meidän osastot ja kaikki lääkärit ja hoitajat, jotka toimivat lääkkeiden kanssa.

Jorvin sairaalan kolme hoitajaa saa syytteet vammantuottamuksesta tapaukseen liittyen. Hoitajien saamista syytteistä kertoi ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.