Huuhkajien komeetan Marcus Forssin Brentford nousee Valioliigaan! Seura rikkoi synkän putkensa

Suomen maajoukkueen hyökkääjän Marcus Forssin Brentford on noussut Valioliigaan. Joukkue voitti Wembleyllä pelatun Mestaruussarjan nousufinaalin Swanseata vastaan 2–0.

Brentfordia ei ole nähty Englannin korkeimmalla sarjatasolla 74 vuoteen, mutta nyt länsilontoolainen seura on vihdoin tekemässä paluun nousullaan Valioliigaan.

Brentfordin maalitykki Ivan Toney iski joukkueensa johtoon rangaistuspilkulta jo ottelun kymmenellä minuutilla. Johto tuplaantui 20. minuutilla, kun Emiliano Marcondes laukoi pallon alakulmaan komean kuvion päätteeksi.

Marcus Forss istui ensimmäisen puoliajan vielä penkillä. Hänellä on ollut tapana päästä vaihdosta kentälle toisella puoliajalla ja hänet päästettiinkin lopulta irti 74. minuutilla.

Swansean loppukiriä ei nähty. Joukkue jäi vajaalle 65. minuutilla, kun Jay Fulton otti punaisen kortin.

Brentfordille nousu Valioliigaan on lottovoitto. "Maailman arvokkaimman ottelun" eli Mestaruussarjan nousufinaalin voittajalle on eri arvioiden mukaan luvassa yli 200 miljoonaa euroa lisätuloja paikasta Valioliigassa, kiitos sarjan arvokkaan tv-sopimuksen.

Brentford rikkoi voittonsa myötä synkän finaaliputkensa, sillä se oli hävinnyt seurahistoriansa kaikki seitsemän edellistä finaaliaan, joista neljä Mestaruussarjan play-offeissa.

Forss liittyy nousujuhlista suoraan Suomen EM-leiriryhmän mukaan. Huuhkajat kohtaa ensi viikonloppuna Viron EM-kenraalissaan Olympiastadionilla.

21-vuotias hyökkääjä iski tällä kaudella kymmenen maalia Brentfordille ja avasi maajoukkueessa maalitilinsä Ranskaa vastaan viime syksynä pelatussa maaottelussa Pariisissa.