Huuhkajien EM-karsinnoille karu päätös – tärkeä sauma lipui käsistä

Suomi hävisi jalkapallon EM-karsintojen päätösottelunsa Kreikalle Ateenassa maalein 1–2.

Ennen ottelua tilanne oli se, että voittamalla Kreikan Suomi olisi päässyt hyvin todennäköisesti kolmoskoriin. Kolmoskori olisi tiennyt lähtökohtaisesti helpompaa EM-lohkoa, kun yksi Huuhkajien vastustajista olisi kovemman kolmoskorin sijaan heikommasta neloskorista.

Tappio varmisti kuitenkin Suomen paikaksi neloskorin.

Pukki osui, mutta ei riittänyt

Huuhkajat oli Kreikkaa vastaan vastaanottavaisena osapuolena, mutta siirtyi johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Kreikan alakerta haparoi ja Teemu Pukki iski ahneesti paikalle. Pukki ryösti pallon Konstantinos Stafylidisiltä, karkasi nokikkain Kreikan maalivahtia Odisseas Vlachodimosia vastaan ja sijoitti pelivälineen varmasti häkkiin. Osuma oli Pukille kymmenes näissä EM-karsinnoissa.

Pelitapahtumia hallinneet isännät kuittasivat kuitenkin tasoihin toisen jakson alussa. Petros Mantalos oli unohtunut Suomen puolustukselta yksin maalin edustalle, ja kreikkalaiskärki iski pallon rysään.

Kreikka teki voittomaalinsa 70. minuutilla. Jesse Joronen torjui Efthymis Koulorisin yrityksen, mutta Kostas Galanopoulos tuikkasi paluupallon maaliin.

Suomi varmisti jo perjantaina historiallisesti paikkansa EM-kisoihin kukistamalla Helsingissä Liechtensteinin. Huuhkajat sijoittui lohkossa toiseksi kisoihin Italian jälkeen. Kreikka pysyi Huuhkajat-voiton myötä lohkon kolmossijalla.

EM-lohkot arvotaan 30.  marraskuuta Bukarestissa.