HUS tekee kaikkensa saadakseen lisää hengityssuojaimia – Demokraatti: Tokmanni kertoi myyvänsä 10 000 laadukasta suojainta, HUS soitti heti

5:38
Viiden jälkeen -ohjelma esitteli 1. huhtikuuta erilaisia hengityssuojaimia ja kysyä, voiko niitä valmistaa Suomessa.

Kun Yle kertoi eilen tavaratalo Tokmannin ilmoituksesta tuoda myyntiin 10 000 kappaleen erä laadukkaita hengityssuojaimia, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä HUS:ssa havahduttiin asiasta ja laitettiin niin sanotusti ostohousut jalkaan, kirjoittaa Demokraatti.

– Meihin oltiin HUSista yhteydessä ja kysyttiin nimenomaan näitä suojaimia. Meidän hengityssuojaimet ovat laatutasoltaan korkealuokkaisia (venttiilillä varustettuja FFP2- ja FFP3-suojausluokkaa), Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo Demokraatille.

Rautiainen kertoo lehdessä, ettei tiedä tilauksen tarkkaa määrää, mutta suojainten lisäksi HUS oli pyytänyt Tokmannilta myös kertakäyttösadetakkeja, viittoja sekä erilaisia suojavarusteita. Tilauksen kokonaisarvon hän arvelee olevan satojen tuhansien eurojen luokkaa.

Hallitus piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden suojavarusteiden riittävyydestä. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen kertoi, että suojavarusteiden tila on valtakunnallisesti hyvä, mutta alueellisesti täydennyksiin on tarvetta. Koronaepidemia onkin Suomessa jyllännyt erityisesti HUS-alueella, jossa on todettu lähes 900 tartuntaa.

Tokmannin Rautiainen kertoo Demokraatissa ymmärtäneensä, että suojavarusteita on riittävästi kaikissa sairaanhoitopiireissä, mutta tarjoaa nyt ilman muuta apuaan HUS:lle sekä muille suojaimia tarvitseville viranomaisille.

Jos tuotteita jää yli, Tokmanni laittaa ne myyntiin kaupoissaan.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja