Miten voivat koronaan sairastuneet Martti ja Eeva Ahtisaari? Edellinen tieto 9 päivää sitten – "Kommentoimme ainoastaan merkittävistä muutoksista"

1:07
Presidentti Martti Ahtisaaren koronavirustartunnasta uutisoitiin 24. maaliskuuta.

Presidentti Martti Ahtisaarella, 82, todettiin koronatartunta 10 päivää sitten maanantaina 23. maaliskuuta, hänen Eeva-vaimonsa, 83, koronatartunnasta tiedotettiin kahta päivää aiemmin.

Toistaiseksi tasavallan presidentin kanslia sekä Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö CMI ovat olleet niukkasanaisia kommentoimaan presidenttiparin kuntoa.

– Tasavallan presidentin kanslialla ei ole mitään uutta kommentoitavaa Ahtisaariin liittyen. Kommentoimme ainoastaan merkittävistä muutoksista, Riikka Hietajärvi kanslian viestinnästä kommentoi MTV Uutisille.

– Olemme sopineet perhepiirin kanssa, että emme tiedota asiasta, ellei tule merkittävää muutosta, Ahtisaaren asioista CMI:n puolella kommentoiva Riikka Marjamäki puolestaan vastaa.

Kanslia tiedotti 24. maaliskuuta, eli yhdeksän päivää sitten, että presidentti Ahtisaari voi olosuhteisiin nähden hyvin. Myös rouva Eeva Ahtisaaren on kerrottu voivan olosuhteisiin nähden hyvin.

1:01

Rouva Eeva Ahtisaari osallistui 8. maaliskuuta Helsingin Musiikkitalossa järjestettyyn naistenpäivän konserttiin, jonka yleisössä sekä esiintyjien joukossa todettiin sittemmin useita koronavirustartuntoja.

Konsertin tartunnoista tiedotettiin 20. maaliskuuta, jolloin MTV kertoi Ahtisaaren ja mm. presidentti Tarja Halosen olleen kuuntelemassa konserttia. Halosella ei todettu koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen on todettu olevan erityisen vaarallinen hengitystieoireisille sekä yli 70-vuotiaille ihmisille. Pääasiassa pisaratartuntana leviävän viruksen itämisaika voi olla jopa kaksi viikkoa, ja myös oireet voivat kestää pari viikkoa. Oireisiin kuuluvat ennen kaikkea yskä ja korkea kuume, mutta osa voi sairastaa viruksen lähes oireettomana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja