Hurrikaani Henri lähestyy Yhdysvaltojen koillisrannikkoa – New Yorkissa julistettiin hätätila

Trooppinen myrsky Henri voimistui hurrikaaniksi lauantain aikana. Sen odotetaan rantautuvan Yhdysvaltojen koillisrannikkoon sunnuntaina.

Lauantaina lähestyvästä hurrikaanista saatiin jo maistiaisia New Jerseyn ja New Yorkin osavaltioissa, joita riepottelivat kovat myrskytuulet ja kaatosateet, CNN kertoo.

Yhdysvaltojen kansallinen sääpalvelu varoitti syöksytulvien mahdollisuudesta.

Henri voimistui trooppisesta myrskystä hurrikaaniksi Atlantin valtameren yllä lauantaina.

Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskuksen mukaan Henri rantautuu lähes hurrikaanin voimakkuudella koillisrannikolle sunnuntain aikana. Vielä ei voida varmuudella sanoa, kuinka voimakkaana se iskee rannikkoalueille.

Tämän hetkisen ennusteen mukaan suurimassa riskissä ovat New Yorkin edustalla sijaitseva Long Island sekä Uuden-Englannin eteläosat, kuten suurkaupungit Massachusetts ja Connecticut.

New Yorkin kaupunkiin odotetaan jopa 120 km/h voimalla piiskaavia tuulia ja voimakkaita sateita, BBC kertoo.

New Yorkin kaupungissa julistettiin hätätila lauantaina. Pormestari Bill de Blasio kehotti kaikkia pysyttelemään sunnuntaina sisätiloissa voimakkaiden tuulien, sateen ja myrskypuuskien vuoksi. Myös sähkökatkot ovat odotettavia.

Kuvernööri Andrew Cuomo vetosi ihmisiin, jotta he siirtyisivät turvaan tulvaherkiltä alueilta.

– Olkaa kilttejä ja ottakaa tämä myrsky vakavasti, Cuomo sanoi.

Hurrikaanivaroitus on annettu noin kuudelle miljoonalle ihmiselle, ja myrskyvaroitus 36 miljoonalle.

Hurrikaanit ovat harvinaisia Yhdysvaltojen koillisrannikolla. Edellisen kerran Uuden-Englannin alueelle iski hurrikaani Bob vuonna 1991.

Lue myös:

    Uusimmat