Hurjaa jälkeä Sveitsissä tehnyt suomalaispuolustaja yhä vailla uutta osoitetta – "Hirveästi ei siellä rintamalla tapahdu"

Kiekkoilijoiden kesäharjoittelussa punttien kolina on jäänyt yhä vähemmälle 2:28
Otso Rantakari treenaa muiden suomalaispelaajien kanssa Helsingissä.

Sveitsin jääkiekkoliigassa puolustajien maalipörssin voittanut Otso Rantakari ei ota stressiä yhä ilman sopimusta olemista. Tehopakki yrittää ottaa poikkeuskesästä kaiken irti ja olla valmiina, kun kutsu käy.

Rantakari teki ensimmäisellä kaudellaan Sveitsin liigassa 37 runkosarjaottelussa 11 maalia ja 26 pistettä. HC Davos lainasi hänet tammikuussa EHC Biel-Biennen riveihin.

Nyt 26-vuotias Rantakari on ilman sopimusta. Normaalitilanteessa ottajia varmasti olisi ollut, mutta nyt koronaviruksen säikäyttämät seurat joutuvat panttaamaan hankintojaan epävarman taloustilanteen takia.

Rantakarilla ei ole vielä tietoa tulevasta suunnastaan.

– Hyvin vähän tietää. Kyselyitä ja sellaista, muttei hirveästi siellä rintamalla tapahdu. Se on varmaan aika sama tilanne kuin hyvin monella muulla.

– Korona on vähän sekoittanut sitäkin puolta, muttei tässä oikein auta murehtia sen enempää. Treenataan, ja sitten kun se tulee, niin se tulee. Pitää olla valmiina sitten, kun on lähtö, Rantakari pohtii MTV Urheilulle.

Ennen Sveitsiin lähtöä kolme kautta Tapparassa pelannut Rantakari sai Keski-Euroopasta sen verran hyviä kokemuksia, ettei paluu SM-liigaan tunnu nyt ajankohtaiselta. Nyt hän aikoo kuitenkin nauttia kotimaan kesän tarjoamista treenimahdollisuuksista.

– Tämä kesä on muutenkin, ainakin itse olen yrittänyt sellaisen rennon lähtökohdan, että unohtaa itse duunin pois siitä kesän ajaksi, ja yrittää kehittää itseään urheilijana.

– Totta kai tätä tehdään jotain varten, muttei se sillä tavalla stressaa tässä kesällä, vaikka on nyt tällainen tilanne, ettei ole diiliä, Rantakari sanoo.

– Niitä tulee pyöriteltyä mielessä, että mikä voisi olla sellainen paikka, jossa pystyy ottamaan seuraavan stepin eteenpäin. Olen itse ensisijaisesti miettinyt ulkomaita. Siellä nyt olin tuon edellisen vuoden, ja mukavaa oli, niin miksei sitten jatkaisi siellä.

Lue myös:

    Uusimmat