Hulluimmat tv-ohjelmat maailmalta eivät päädy Suomeen asti

Maailmalla pyörii toinen toistaan erikoisempia televisioformaatteja. Valtaosaa tuotannoista ei nähdä suomalaisissa tv-ruuduissa. Lähtisitkö sinä seuraamaan studioon ruumiinavausta? Entä jos jättäisit vaatteet kotiin ja ilmestyisit työpaikallesi alasti?

MTV3:n ulkomaisista osto-ohjelmista vastaava Jani Hartikainen on törmännyt työnsä kautta laajaan kirjoon erilaisia ohjelmaformaatteja. Erityisesti tosi-tv:tä tehtäessä vain mielikuvitus on rajana.

− Brittiläisessä Naked office -sarjassa seurataan, miten työskentely toimistossa sujuu, kun kaikki ovat alasti. Päähenkilö on ilkosillaan myös amerikkalaisessa tiedesarjassa, tässä tapauksessa tosin kuolleena. Sarjassa tehdään studioyleisön edessä ruumiinavauksia henkilöille, jotka ovat menehtyneet huonojen elintapojen, kuten tupakoinnin, seurauksena, Hartikainen kertoo.

Tosi-tv-sarjoissa otetaan myös kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen, kokataan sekä laihdutetaan mitä erikoisimmilla tavoilla.

− Dance your ass off -niminen sarja on yhdistelmä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa sekä Suurin pudottaja -kilpailua. Siinä ylipainoiset ihmiset harjoittelevat paritansseja ja yrittävät samalla laihduttaa.

Amerikkalainen Desperate Measures lähentelee jo hyvän maun rajoja. Ohjelmassa studioon saapuu velkaantuneita ihmisiä. Heidän läheisensä joutuvat piinapenkkiin, jossa heitä piinataan fyysisesti muun muassa lievillä sähköshokeilla.

− Velkaantunut saa sitä enemmän rahaa, mitä kauemmin hän kestää katsoa vastapuolen kärvistelyä, Hartikainen päivittelee.

Nämä nähdään myös Suomessa

Jani Hartikainen lupaa, että vaikka oudoimmat formaatit jäävät maailmalle, Suomessa nähdään jatkossakin monia hauskoja sarjoja. Deittailu on juuri nyt suosittu teema tosi-tv-sarjojen parissa.

− Sub tulee näyttämään amerikkalaisen Treffit pimeässä -sarjan, joka yhdistää ihmisiä varsin erikoisten treffien muodossa. Tutustuminen tapahtuu pilkkopimeässä. Lopuksi valot laitetaan päälle. Siinäpä haastetta ohjelman kuvaajille, Hartikainen naureskelee.

Luvassa on myös eläimellistä menoa, kun Sub esittää brittiläisen My Life As an Animal -tosi-tv-sarjan.

− Osallistujat kokeilevat neljän päivän ajan, millaista on olla joku eläin, kuten esimerkiksi sika, Hartikainen paljastaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja