Syyttäjä: Huittisten vauvasieppaaja huijasi synnyttäneensä itse – anasti vieraan lapsen muuttaakseen "isän" kanssa yhteen

Huittisten vauvasieppauksen käsittely alkoi tänään Satakunnan käräjäoikeudessa. 22-vuotiasta naista syytetään törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja petoksesta.

Syytetty nainen vei viikon ikäisen vauvan tämän äidiltä Huittisissa syyskuun lopulla. 

Syytetty oli ehdottanut itselleen ennalta tuntemattomalle naiselle ulkoilulenkkiä sosiaalisen median ryhmän kautta. Syyttäjän mukaan nainen iski vauvan äitiä tapaamisen aikana vasaralla päähän ja vei vauvan.

Joitain tunteja myöhemmin poliisi otti naisen kiinni linja-autosta Helsingissä. Lapsi oli vahingoittumattomana hänen hallussaan.

Aiemmin poliisi kertoi, että naisen epäillään suunnitelleen tekoa etukäteen hankkimalla tarvikkeita ja varaamalla matkaliput. Syyttäjän haastehakemuksesta ilmenee, että tapaamisen aikaan naisella oli mukanaan muun muassa vasara ja kantoreppu, jossa oli lapsinukke. 

– (Törkeän vapaudenriiston ja törkeän pahoinpitelyn) lisäksi hän erehdytti kolmatta henkilöä. Tämä kolmas henkilö on se, jonka luokse nainen oli vauvan kanssa matkustamassa silloin, kun poliisi sai hänet Helsingissä kiinni, poliisin tutkinnanjohtaja Anna Kivimäki sanoi poliisin tiedotteessa joulukuussa.

Huijasi miestuttavaa

Kolmannen henkilön erehdytyksen osalta naista syytetään petoksesta. Syyttäjän haastehakemuksesta ilmenee, että vauvasieppauksen aikoihin nainen oli saanut miestuttavansa uskomaan, että hän oli juuri synnyttänyt miehen lapsen. Nainen oli lähettänyt miehelle aiheesta satoja viestejä.

Syyttäjän mukaan nainen oli ilmoittanut miehelle, että on lapsen kanssa sairaalassa Helsingissä. Nainen oli ehdottanut miehelle yhteen muuttoa ja saanut miehen suostumaan tähän. 

Tapahtumien aikaan mies oli matkalla hakemaan naista ja lasta luokseen. Mies oli hankkinut lapselle tarvikkeita sadoilla euroilla ja myös varannut hotelliyön läheltä sairaalaa.

Nainen ei kuitenkaan ollut sairaalassa, vaan linja-autossa matkalla Helsinkiin. Poliisit pysäyttivät bussin ennen perille pääsyä ja ottivat naisen kiinni.

Poliisi kertoi aiemmin, ettei teon motiivi täysin selvinnyt esitutkinnassa.

Nainen kiistää vakavimmat rikokset

Epäilty on ollut vangittuna syyskuusta lähtien. 

Käräjäoikeudessa nainen myöntää erehdyttäneensä miestuttavaansa syyttäjän esittämällä tavalla, mutta kiistää anastaneensa vauvan huittislaiselta äidiltä tahallaan, saati lyöneensä naista vasaralla päähän.

Nainen myöntää olleensa tapahtumapaikalla ja kävelyllä naisen kanssa. 

Hän oli kuitenkin kertomansa mukaan kiinnittänyt huomionsa hetkeksi muualle ja sen jälkeen nähnyt, että nainen on polvillaan maassa ja että hänen päästään vuotaa verta.

Oikeudelle antamassaan kirjallisessa vastauksessa nainen arvelee, että joku lähistön liikuntapaikalla olleista nuorista olisi mahdollisesti heittänyt naista kivellä tai muulla esineellä.

Lapsen viemistä Helsinkiin nainen selittää sillä, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut luovuttaa lapsi naistenklinikan henkilökunnalle. Nainen kertoo lähteneensä matkaan lapsen kanssa, sillä hänen oma bussinsa oli juuri lähdössä Helsinkiin.

Lue myös:

    Uusimmat