Huipputorjunnan esittänyt KooKoo-vahti kehuu pistepörssin kärkinimen laukausta: "Ei ehdi edes pelästymään, kun heilahtaa"

KooKoo otti monivivahteisen ottelun jälkeen 4-3-voiton Tampereen Ilveksestä Kouvolassa. Ottelun sykähdyttävin tilanne nähtiin ensimmäisessä erässä. Myös ruotsalaishyökkääjän Malte Strömwallin laukaus saa kehut.

Pääkuvan videolla Järvenpään upea torjunta sekä Strömwallin voittomaali.

KooKoo johti ottelua 1-0-lukemin, kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain kaksi minuuttia. Ilveksellä oli vahva pyöritys kouvolaisten puolustusalueella ja KooKoon puolustuspakka oli hieman levällään.

Ilveksen Matt Generous sai kiekon KooKoon maalin edessä, jonka jälkeen nähtiin ehkä kauden upein torjunta tähän mennessä.

Generous syötti maalin kulmalla päivystäneelle Teemu Lepaukselle, jolla oli tyhjä maali edessään. KooKoon maalivahti Juha Järvenpää venytti kuitenkin upeasti kiekon tielle ja torjui mailallaan Lepauksen yrityksen. 

– Se oli vähän sellainen junnumainen höntyily. Kiekko päätyi keskelle rightin kaverille ja näin pulunsilmällä, että Lepaus kiertää maalin takaa takatolpille. Sitten se (Generous) kuitenkin teki pienen feikin, höntyilin ja menin pudottamaan jäihin ja se antoi syötön takatolpille, Järvenpää kertoi MTV Sportille ja jatkoi: 

– En tiedä, mikä loikka oli, joku tiikerinloikka se oli ja tällä kertaa sattui kolahtamaan mailan varteen.

KooKoon sankariksi nousi jälleen ruotsalaishyökkäjä Malte Strömwall, jonka piiska heilahti tuhoisasti jatkoajalla. Strömwall ratkaisi voiton kauden kahdeksannella osumallaan.

– Tähän kai pitäisi sanoa, ettei siinä (laukauksessa) ole sen ihmeellisempää kuin muillakaan. Mutta täytyy rehellisesti sanoa, että pojan laukaus on sellainen, että jos askelmerkit osuvat kohdalleen, ei siinä ehdi edes pelästymään, kun heilahtaa. Se on sellainen laukaus, ettei kauheasti ole mahdollisuuksia, kun osuu kohdilleen, Järvenpää analysoi Strömwallin laukausta.

Järvenpää meni vielä ottelun jälkeen pitämään hauskaa kannattajien kanssa. Järvenpää otti kovat vauhdit ja hyppäsi pleksiä vasten.

– Se on ollut sellainen tavaramerkki voitettujen pelien jälkeen, jos yleisö on tyytyväinen ja pyytää käymään, niin hassutellaan vähän vielä siihen loppuun ja nautiskellaan fanien kanssa, Järvenpää totesi.

KooKoon otteluissa ei ole tylsää

KooKoon ottelut ovat olleet täynnä tapahtumia tällä kaudella. Ilvestäkin vastaan oli haamutorjuntoja sekä ulosajo, kun Ed Wittchow sai suihkukomennuksen korkeasta mailasta.

– Ei ole ollut kauheasti tylsiä hetkiä tälläkään kaudella. Se on ihan kiva, että hommia riittää ja meillä on hyvähenkinen porukka, hyvällä huumorilla varustettuja hermanneja kopissa. Vaikka on tullut tappioita, niin ei meillä ole ollut mitään paniikkia päällä, Järvenpää totesi.

KooKoolla oli myös yllätys kokoonpanossaan, kun puolustaja Kalle Valtola pelasi hyökkääjänä. 

– Sen takia, ettei meillä ollut hyökkääjiä. (Sami) Tammisen piti pelata tänään, tuli aamulla kuumeeseen ja (Sami) Mutanenkin on treenannut ja hyppäsi tänään kehiin. Koko ajan teemme töitä, että saamme joukkueen kasaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola totesi MTV Sportille.

 

Lue myös:

    Uusimmat