Huippustylisti arvioi Suomen olympialaisten edustusasut: Eivät ole erityisen suomalaisia

Tänään alkaneiden Lontoon olympialaisten suomalaiskilpailijat tulevat edustamaan maataan Martti Kellokummun Haltille suunnittelemissa edustusasuissa. Mitä mieltä huippustylisti on edustusasuista?

Huippustylisti Teri Niitti kertoi Helmelle, miten edustusvaatteiden suunnittelussa ollaan hänen mielestään tänä vuonna onnistuttu. Asut saivat muodin asiantuntijalta sekä risuja että ruusuja.

– Asuthan ovat asialliset ja kivannäköiset. Ne eivät kuitenkaan ole erityisesti tätä hetkeä eivätkä erityisen suomalaisia, Niitti toteaa.

Edustusasut saavat kaupallisuudesta miinuspisteitä

Huippustylisti on erityisen pahoillaan siitä, että Suomen edustusasuja erehdyttävästi muistuttavia vaatekappaleita on jo löydettävissä helposti kauppojen hyllyiltä.

– Aika perinteisillä linjoilla mennään. Asut näyttävät siltä, että ne voisivat olla jossain myynnissä. Olympialaisten tyylisissä kansainvälisissä mediatapahtumissa voisi olla edustustasuina jotain , joka markkinoisi Suomea, Niitti arvioi.

Asujen leikkauskaan ei saa Niitiltä kehuja.

– Tuosta leikkauksesta tulee vähän mieleen Star Trek, sillä rinnan alueella on samanlainen vahva värialue, Niitti assosioi.

Muilla olympiaurheilijoilla näyttävämpiä asuja

Huippustylisti olisi toivonut suomalaisten olympiaurheilijoiden edustusasuilta erottuvuutta. Tämänvuotiset asut hukkuvat yksinkertaisuudessaan muiden maiden urheilijoiden värikkäiden edustusasujen massaan.

– Jos ajatellaan kuinka monta maata olympialaisiin osallistuu, niin kyllä siellä varmasti näyttävämpiäkin asuja on, Niitti toteaa.

Niitti huomauttaa, että edustusasu olisi ollut oiva näytön paikka tehdä jotain huomiota herättävää ja revitellä. Niitti olisi toivonut vahvempaa pohjoismaista tai kansallista aspektia asuihin.

– Itse asiassa tuo sininenkään ei ole Suomen lipun sininen, Niitti harmittelee.

– Kun ajatellaan suuria massatapahtumia, jotka televisioidaan, niin ylävartalossa pitäisi olla joku kansallinen viesti, Niitti miettii.

Oranssit yksityiskohdat saavat muodin ammattilaiselta kiitosta pirteytensä vuoksi.

– Oranssi yksityiskohta on ihan hauska ja ajankohtainen, Niitti toteaa.

Persoonallinen kuosi saa kiitosta

Martti Kellokummun suunnittelema mustavalkoinen kalliokuosi saa tyyliasiantuntijalta pisteet sen vuoksi, että se on tietyllä tapaa erityisen kansallinen. Mielenkiintoinen printti erottuu edustusasujen joukosta edukseen.

– Se ei voisi olla esimerkiksi Espanjan, Niitti hymyilee.

Niitti kritisoi kuitenkin kuosin yhteensopimattomuutta sinivalkoisten asujen kanssa. Huippustylisti olisi toivonut, että esimerkiksi sinivalkoisten ja mustavalkoisten yksittäisten vaatekappaleiden väritys olisi ollut yhtenäinen.

– Jos esimerkiksi väritys olisi sama, niin ne voisivat sopia paremmin yhteen. Ne voisivat myös muistuttaa enemmän univormuja tai joukkueurheiluasuja, jotta kokonaisuus olisi yhtenäisempi, Niitti miettii.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Lehtikuva, Halti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja