Huippumalli haussa -kisan voittaja Jarrah avaa mielipiteensä laihuuden ihannoinnista: "Ei olisi koskaan pitänyt mieltää trendeiksi"

Tuore Huippumalli haussa -voittaja Jarrah Kollei kertoo, mikä hänen tarinansa on 10:20
Katso videolta: tuore Huippumalli haussa -voittaja Jarrah Kollei kertoo matkastaan uudeksi huippumalliksi.

Huippumalli haussa -kilpailun voittaja Jarrah Kollei tähtää kansainväliseksi malliksi.

Huippumalli haussa -ohjelman voittaja Jarrah Kollei, 24, vieraili MTV Uutiset Livessä kertomassa matkastaan ohjelmassa. Yksi hänen tärkeistä tavoitteestaan on olla esimerkillinen roolimalli nuorille.

Kollei kertoo lähteneensä mukaan ohjelmaan, sillä kuluneella kaudella haettiin jotain uudenlaista, uniikkia ja persoonallista mallia.

Oman mielipiteensä Kollei kertoo myös maailmalla puhuttaneesta laihuuden ihannoinnin ja niin sanotun heroin chic -tyylin paluusta.

– Kehot eivät ikinä ole trendi, niiden ei ikinä pitäisi olla trendi, niitä ei olisi koskaan pitänyt mieltää trendeiksi. Mielestäni sellainen on häiritsevä ajatus, että voitaisiin palauttaa tällainen todella keinotekoinen ja vanhanaikainen ajatus siitä, että ihmisiä voisi kategorisoida kehojen perusteella tai arvottaa sen takia, Kollei sanoo.

– Kaikki kehot ovat tärkeitä, arvokkaita ja upeita.

Kollei kokee, että hän pystyy muuttamaan pinttyneitä asenteita ja hän haluaa olla roolimallina varsinkin nuorille ja lapsille.

Kuluneella kaudella mallikokelaille painotettiin, että nykypäivän mallilla pitää olla jokin tarina. Kollei kokee, että hänen tarinansa on olla aito ja uniikki.

– Haluan keskittyä siihen, että pitää arvostaa erilaisuutta ja sitä, että jokainen on uniikki kokonaisuus. Olemme kaikki arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme, hän sanoo.

Avoimesti transtaustaistaan puhuva Kollei on saanut hyvää ja inspiroivaa palautetta osallistumisestaan ohjelmaan.

– Olen kiitollinen siitä, että nuoret, nuorten vanhemmat ja eri toimijat näkevät arvokkaana minun kaltaisen ihmisen, jolla on minun kaltaiseni tarina. Pidän sitä todella arvokkaana, Kollei sanoo.

Katso yllä olevalta videolta: Jarrah Kollei kertoo, millaista palautetta on saanut Huippumalli haussa -matkastaan sekä tarinansa jakamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat