Huhtasaari MTV:n Uutisextrassa: Tuomitsen rasistisen vihapuheen

9:59

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi valitun Laura Huhtasaaren puheet kyselytunnilla pari viikkoa sitten tuomittiin muista puolueista. 

Huhtasaari puhui kyselytunnilla islamisaation vaarasta ja korosti tuomitsevansa terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan. Perussuomalaiset ei halunnut tuomita erikseen rasismia eduskuntaryhmien yhteisessä julkilausumassa.

Huhtasaari vastasi MTV:n Uutisextrassa kysymykseen, tuomitseeko hän rasistisen vihapuheen.

– Kyllä tuomitsen, mutta jos lause on seuraavanlainen, että ”tuomitsemme jyrkästi terrorismin sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen", niin yleensä lauseessa viitataan edellisiin sanoihin, ja aiheena meillä Kesärannassa oli sisäinen turvallisuus ja terrorismi, perustelee Huhtasaari MTV:n Uutisextrassa.

Hämmennystä Venäjä-tviiteistä

Huhtasaaren vahvuutena pidetään esiintymistaitoa ja puutteena heikkoa kokemusta ulkopolitiikasta. Huhtasaari katsoo, että hänellä on ulkopolitiikan suhteen kuitenkin hyvät edellytykset presidentiksi ja toteaa, että ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa tehdään yhdessä valtioneuvoston kanssa. 

– Olenhan minä asunut ulkomailla, ollut töissäkin ulkomailla, paljon seurannut asioita pienestä asti ja olin myös Trumpin rukousaamiaisella ja loin siellä verkostoja ja kontakteja, sanoo Huhtasaari.

Huhtasaari kuvailee hyvää ulkopolitiikkaa sellaiseksi, että Suomi pidetään konfliktien ulkopuolella.

Huhtasaaren tviittailut Suomen puolustuskyvystä runsas vuosi sitten herättivät hämmennystä jokin aika sitten. Hän kirjoitti, että Suomi ei pärjää Venäjälle eikä edes Nato voi meitä auttaa. Hän korjaili lausuntoaan jälkeenpäin.

Huhtasaari sanoo MTV:n Uutisextrassa pitävänsä Suomen puolustuskykyä väkilukuun nähden hyvänä. Hän sanoo, että Suomen on pidettävä yllä niin korkeaa kynnystä, että Venäjän ei kannata tulla tänne. Hän sanoo ymmärtävänsä, että Suomi pitää kahdenvälisiä suhteita Venäjän kanssa yllä. Huhtasaaren mukaan Suomen ja Venäjän suhteen määrittelee viime kädessä Venäjä, koska se on vahvempi osapuoli.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään tammikuun lopulla.

Laura Huhtasaari on vieraana MTV:n Uutisextra -ohjelmassa klo 19.10 MTV3-kanavalla ja Katsomo.fi:ssä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja