Huh suksihellettä! Alkavalla viikolla helleraja paukkuu ja pohjoisen tulvat pahenevat – "Voi laittaa sukset jalkaan ja vedellä ilman paitaa"

5:02
Viikko alkaa helteisenä, mutta sitten tapahtuu käänne – katso ensi viikon ennuste yllä olevalta videolta!

Päättäjäisviikonlopun jälkeinen viikko alkaa lämpimänä, kun sääkartat lupaavat helteitä maan pohjoisosiin. Loppuviikosta säähän saadaan kuitenkin ikävä käänne. 

Meteorologi Markus Mäntykankaan mukaan vielä kello viiden jälkeen sunnuntai-iltapäivänä ei ollut varmistunut, onko helleraja mennyt sunnuntain aikana rikki jossain päin Suomea.

– Tänä iltana ollaan oltu tosi lähellä jo hellerajaa, Pellossa on ylitetty 24 astetta. Nähtäväksi jää, ylittyykö vielä tämän illan aikana tuo maaginen 25 asteen helleraja, Mäntykannas sanelee. 

Mäntykannas pitää kuitenkin lähes varmana, että helleraja paukkuu Länsi-Suomessa ja -Lapissa viimeistään maanantaina.

Tervetuloa suksihelle!

Talvi on ollut Pohjois-Suomessa äärimmäisen runsasluminen – samoin kuin pitkittynyt kevät, sillä paikoitellen Lapissa on edelleen kymmeniä senttejä lunta. 

– Kittilässä on lunta vielä tuo 40 senttiä, mutta uskoisin, että ensi viikon aikana pohjoisessakin saadaan kaikki lumihanget hupenemaan. Tulvatilannehan elää lähipäivinä, paikallisesti saavutetaan uusia huippuja, Mäntykannas lupailee. 

Mäntykankaan mukaan nyt voidaan kirjaimellisesti puhua suksihelteestä. Meteorologin mielestä tilanne on varsin erikoinen: Samalla, kun lämpötila keikkuu 25 asteessa, mennyt talvi muistuttelee olemassa olollaan paikoitellen paksuillakin lumihangilla.  

– Siellähän voi laittaa sukset jalkaan ja vedellä ilman paitaa siellä hangella, Mäntykannas tuumii. 

Mäntykankaan mukaan loppuviikon sää on huomattavasti epävakaisempi, minkä vuoksi myös tulvatilanne Pohjois-Suomessa tulee suurella todennäköisyydellä pahenemaan. Mistä on kyse? Katso ensi viikon sää yllä olevalta videolta!

Lue lisää Pohjois-Suomen tulvatilanteesta: 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja