Huawei toimitti alkuvuonna jo 59 miljoonaa älypuhelinta – kasvatti liikevaihtoaan 39 prosenttia

Huawei on julkaissut tulostietoja vuoden 2019 ensimmäiseltä neljännekseltä eli tammi-maaliskuulta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Huawei raportoi neljännesvuosituloksestaan.

Huawein mukaan sen tammi-maaliskuun liikevaihto ylsi 179,7 miljardiin juaniin eli vajaaseen 24 miljardiin euroon tämän päivän kurssilla laskettuna. Liikevaihdon kasvu viime vuoden alkuun verrattuna oli 39 prosenttia.

Huawein mukaan sen nettotulosmarginaali oli noin 8 prosenttia, ja hieman korkeampi kuin samalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Huawei on kohdannut viimeisen vuoden aikana kasvavaa epäluuloa, kun Yhdysvallat on kampanjoinut sitä vastaan. Yhdysvaltojen näkemyksen mukaan Huawei aiheuttaa mahdollisten Kiinan valtion kytköstensä takia tietoturvariskin. Yhdysvallat on aktiivisesti pyrkinyt vaikuttamaan myös liittolaismaihinsa, jotta ne estäisivät Huawein teknologian käyttöä. Toistaiseksi Huawei on suljettu ulos verkkomarkkinoilta kuitenkin vasta Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Huawein mukaan sillä on jo 40 allekirjoitettua kaupallista 5G-verkkojen toimitussopimusta eri operaattorien kanssa ja se on toimittanut yli 70 000 5G-tukiasemaa markkinoille ympäri maailman. Huawein ilmoittama 5G-sopimusten määrä peittoaa sen kilpailijat, Nokian ja Ericssonin.

Vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen Huawei toimitti markkinoille 59 miljoonaa älypuhelinta. Huawei yhdessä toisen Honor-brändinsä kanssa saattaa ohittaa Samsungin maailman suurimpana älypuhelinvalmistajana jo tämän vuoden aikana.

Huawei on kasvattanut älypuhelintoimituksiaan voimakkaasti, sillä tutkimusyhtiöiden arvioiden mukaan se toimitti vuotta aiemmin vuoden 2018 tammi-maaliskuussa markkinoille vajaat 40 miljoonaa älypuhelinta. Samsungin toimituksiksi tuolloin arvioitiin puolestaan vajaat 80 miljoonaa älypuhelinta. Viime vuoden aikana Samsungin toimitukset olivat laskusuunnassa ja se menetti markkinaosuutta.

Huawei ei kertonut nyt tarkemmin sen liikevaihdon kehityksestä eri liiketoiminta-alueittain, mutta Huawein perustaja Ren Zhengfei kommentoi aiemmin CNBC:n haastattelussa operaattoriliiketoiminnan kasvaneen 15 prosentilla ja kuluttajaliiketoiminnan liikevaihdon yli 70 prosentilla alkuvuonna.

Aiemmin kertomiensa tulostietojen mukaan Huawein liikevaihto vuonna 2018 kasvoi 19,5 prosentilla 721,2 miljardiin juaniin, yli 95 miljardiin euroon. Huawein liikevoitto viime vuodelta oli 29,9 prosentin kasvulla 73,3 miljardiin juania eli vajaat 10 miljardiin euroa ja nettotulos 25,1 prosentin kasvulla 59,3 miljardia juania eli lähes 8 miljardia euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja