HS: Maahanmuuttovirasto vähentää väkeään ennennäkemättömällä tavalla – kaikki palvelupisteet kiinni

Selvitys: Turvapaikanhakijan etu huomioitava käsittelyssä nykyistä paremmin 2:10
MTV Uutiset kertoi kesäkuussa selvityksestä, jonka mukaan turvapaikanhakijan etu on huomioitava käsittelyssä nykyistä paremmin.

Maahanmuuttovirasto (Migri) vähentää jopa yli kymmenen prosenttia henkilöstöstään vuoden loppuun mennessä, kertoo Helsingin Sanomat.

Uhkana ovat myös koko henkilöstöä koskevat lomautukset vielä ennen joulua.

Migri on antanut henkilöstölleen varoituksen tilanteesta sisäisellä tiedotteella.

Ylijohtaja Jaana Vuorion mukaan ketään ei irtisanota, vaan vähennykset hoidetaan jättämällä määräaikaisia työsuhteita jatkamatta. Vuorion mukaan määräaikaisia on nyt noin kolmesataa ja vuodenvaihteessa heitä täytyy olla reilut sata vähemmän.

Yt:t alkavat myöhemmin syksyllä, jos lomautukset ovat edessä.

Määrän oltava vuodenvaihteessa noin 900

Migrissä työskentelee tällä hetkellä yhteensä noin tuhat työntekijää. Vuorion mukaan vuodenvaihteessa määrän on oltava noin 900.

Lomautukset olisivat Migrin historiassa HS:n mukaan täysin poikkeuksellisia. Vuorion mukaan tilanne ei johdu huonosta taloudenpidosta.

– Meidän näkemyksemme ja valtiovarainministeriön näkemys siitä, millä me tulemme toimeen, eroavat suuresti, hän sanoo lehdelle.

HS:n mukaan lomautukset tarkoittaisivat sitä, että kaikki palvelupisteet menisivät kiinni.

Migri saa tulonsa valtaosin valtion budjetista. Vuorion mukaan maahanmuuttoyksikön käsittelemien lupien maksutuloilla ei kyetä kattamaan toimintaa. Migri on hakenut vajeeseen lisärahoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat