HS: Kokoomus yhä Suomen suosituin puolue, SDP vahvisti asemiaan

Maistuisiko Petteri Orpolle miljoonavero? Näin kokoomus ja vasemmisto äityivät väittelemään sotemenoista 3:01
Maistuisiko Petteri Orpolle miljoonavero? Näin kokoomus ja vasemmisto äityivät väittelemään sotemenoista

Kokoomuksen kannatus laski puoli prosenttiyksikköä.

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 23,9 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä tuoreesta mittauksesta. Puolueen kannatus laski aiemmasta kyselystä puoli prosenttiyksikköä.

Heinäkuun kyselyssä toisena oleva pääministeripuolue SDP on vahvistanut kannatustaan 19,9 prosenttiin. Se kasvatti suosiotaan puolella prosenttiyksiköllä. Kolmanneksi suosituin on opposition perussuomalaiset 14,7 prosentin kannatuksella.

Hallituksessa istuvat keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto olivat seuraavaksi suosituimmat puolueet. Keskustaa kannatti 11,6 prosenttia vastaajista, vihreitä 9,8 prosenttia ja vasemmistoliittoa 7,7 prosenttia.

Hallituksen RKP:tä kannatti 4,6 prosenttia vastaajista. Opposition kristillisdemokraattien suosio oli 3,6 prosenttia ja nyt-liikkeen 2,2 prosenttia.

Mittauksen toteutti Kantar TNS. Siinä selvitettiin, mitä puoluetta vastaajat äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Puhelinhaastatteluun osallistui runsaat 2  400 ihmistä, ja aineisto kerättiin 13. kesäkuuta–12. heinäkuuta. Tulosten virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Miten kuluttajien ahdinkoa pitäisi helpottaa, kun hinnat nousevat? SDP ja kokoomus eri linjoilla 5:14
Miten kuluttajien ahdinkoa pitäisi helpottaa, kun hinnat nousevat? SDP ja kokoomus eri linjoilla

Lue myös:

    Uusimmat