KRP epäilee Wille Rydmanin syyllistyneen seksuaalirikokseen – esitutkinta on alkanut

Tapaus Rydmanissa uusi käänne – Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan seksuaalirikoksesta 1:01
Tapaus Rydmanissa uusi käänne – Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan seksuaalirikoksesta

Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan seksuaalirikoksesta, jossa on epäiltynä eduskuntaryhmästään viime kuussa eronnut kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman.

KRP:n tiedotteen mukaan epäillyn rikoksen epäillään kohdistuneen tekohetkellä täysikäiseen asianomistajaan ja sen epäillään tapahtuneen vuonna 2015. Rikosnimike tarkentuu esitutkinnan kuluessa.

Esitutkinta on KRP:n mukaan avattu, koska poliisi on saanut uusia tietoja asiassa. Lisäksi poliisi on kuullut ihmisiä, joita ei ole kuultu Wille Rydmaniin liittyneessä aiemmassa, vuonna 2020 tehdyssä esiselvityksessä. Uusien tietojen perusteella häntä on syytä epäillä rikoksesta.

Pöllöraati: Kuinka laajasti Wille Rydmanin käytöksestä tiedettiin? 10:41
Katso myös: MTV:n Uutisaamun Pöllöraati pohti 23.6, miten laajasti Wille Rydmanin käytöksestä tiedettiin.

KRP:n mukaan tässä vaiheessa ei ole muuta tiedotettavaa asiassa. KRP ei myöskään kerro tiedotteessaan epäillynsä nimeä.

KRP:n uudesta esitutkinnasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Vielä eilen KRP kertoi, että asiassa ei ole tullut esille mitään sellaista, minkä perusteella Rydman-tapauksen uudelleenarviointia tarvittaisiin.

Kokoomus oli tehnyt pyynnön sen jälkeen, kun HS julkaisi viime kuussa artikkelin, jossa useat naiset kertovat Rydmanin ahdistavasta käytöksestä.

Rydman jättänyt tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista

Rydman kertoi maanantaina jättäneensä tutkintapyynnön Helsingin Sanomien kyseisestä artikkelista. Rydmanin mukaan lehti julkaisi "syvästi leimaavan" artikkelin, vaikka hänen mukaansa lehden toimittajille oli lukuisin todistein osoitettu, ettei sen rakentama narratiivi ole tosi.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoi tuolloin STT:lle, että juttu oli huolellisesti tehty, ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä.

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa. Lisäksi hän erosi Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan paikalta ja kokoomusryhmästä.

Lue myös:

    Uusimmat