Mainos

Hong Kong -tavaratalo tulessa Vantaalla

Tavaratalo Hong Kongissa Vantaalla on syttynyt raju tulipalo. Pelastuslaitoksen mukaan kaikki tavaratalossa olleet ihmiset saatiin evakuoitua eikä kukaan loukkaantunut.

Tavaratalon kenttäjohtaja Kimmo Snygg ei tiedä, kuinka paljon myymälässä oli asiakkaita syttymishetkellä mutta arvioi, että joulun aatonaatto on vetänyt iltapäivällä ainakin toista sataa ihmistä ostoksille.

Tulipalosta leviää runsaasti savua. Savu leviää etelään kohti Puistolaa, jossa ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä, sulkemaan ikkunat ja ilmastointi.

Tyyni sää ohjaa suurimman osan savupatsaista ylöspäin eikä poliisin ole tarvinnut ainakaan vielä sulkea esimerkiksi palopaikan eteläpuolella kulkevaa Kehä III -tietä. Palopaikan lähettyvillä teitä on kuitenkin suljettu.

Tavaratalo on Kuninkaalan kaupunginosassa Kuninkaalantie 19:ssä. Kuninkaalantien tukkivat kymmenet paikalle kutsutut pelastusyksiköt.

Osassa rakennusta on tällä hetkellä sortumisvaara, sillä tulipalo on kuumentanut tavaratalon rakenteita. Osa palomiehistä on kutsuttu takaisin sammutustehtävistä rakennuksen sisältä.

Palo sai alkunsa varastossa, joka sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee myös osa myymälästä. Toisessa kerroksessa myymälätilat jatkuvat. Snyggin mukaan myymälätilaa on noin 2500 neliötä.

Palon aiheuttamista aineellisista vahingoista ei vielä ole tietoa.

Vantaan myymälä on ilmoittanut muuttavansa maaliskuussa 2012 suurempiin tiloihin Vantaan Ikean lähettyville. Vantaan nykyinen myymälä on toiminut nykyisissä tiloissa 21 vuotta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.