Hollantilaismies palautti kirjan kirjastoon yli 39 vuotta myöhässä: "Kirjastonhoitajana tulee joskus vastaan hetkiä, jolloin sitä ei usko omia silmiään"

0:31
Tämä kirja palautettiin kirjastoon huikeat 84 vuotta myöhässä.

Hollantilaismies palautti hiljattain kirjastoon kirjan, jonka hän oli lainannut helmikuussa 1981.

Moni meistä lienee joskus unohtanut palauttaa kirjastosta lainaamansa kirjan ajallaan. Eräs hollantilaismies tosin vei laina-ajan venyttämisen ihan uudelle tasolle palauttaessaan kirjaston kirjan 39 vuotta, 13 viikkoa ja 5 päivää myöhässä. Tapauksesta kertoo muun muassa Ladbible-sivusto.

Gerderland Zuid -kirjasto julkaisi kuvan lainauskuitista Twitter-tilillään.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Kirjastonhoitajana tulee joskus vastaan hetkiä, jolloin sitä ei usko omia silmiään. Lainaajalle on varmasti ollut vaikeaa luopua tästä kirjasta”, kirjaston työntekijä kirjoitti Twitterissä.

Lainasi kirjan vuonna 1981

Mies oli aikoinaan lainannut yhden kopion Jan Wolkesin vuonna 1965 julkaistusta kirjasta nimeltä ”Terug naar Oegsteegst”, englanniksi ”Return to Oegstgeest”. Ladbible-sivusto kertoo, että henkilö olisi löytänyt kirjan ullakoltaan ja yrittänyt kovasti palauttaa sen. 

Kirjaston työntekijä kertoo luulleensa ensin, että koko juttu oli vitsi. Kävi kuitenkin ilmi, että kirja tosiaan kuului heidän kokoelmiinsa. Kirjaston työntekijän mukaan on uskomatonta, että kirja palautettiin oikeaan paikkaan, koska kirjasto on kuluneena aikana muuttanut kolmesti.

– Hän todellakin yritti löytää oikean osoitteen ja palauttaa kirjan. Kuitissa oleva osoite on ollut väärä 35 vuotta.

Välttyi kalliilta myöhästymismaksulta

Kirja oli alun perin lainattu helmikuussa vuonna 1981 ja se olisi pitänyt palauttaa samana vuonna 5. maaliskuuta. Mieheltä veloitettiin vain viiden euron myöhästymismaksu, koska kirjaston järjestelmässä oli yläraja kertyneille myöhästymismaksuille.

– Jos näin ei olisi ollut, sakko olisi ollut jopa 1 530,75 euroa, kirjastosta kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja