"Lohikäärmeitä" ajautui rantaan Teksasissa: "Kiehtovia, mutta pelottavan näköisiä"

Sinimerietana hätkähdytti rannallakävijöitä.

– Täällä on lohikäärmeitä, Yhdysvaltain kansallispuistoja hallinnoiva National Park Service mainosti julkaisemansa kuvan ohessa.

Teksasilaisella rannalla kuvattu otos saattoi saada katsojan hieraisemaan silmiään, sillä se todella vaikuttaa sisältävän satuolentoja

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kuvassa sinimerietana

Teksasilaisrannalle ajautui sinimerietanoita, jotka ovat paitsi erikoisen muotoisia, myös väritykseltään hätkähdyttävän kauniita, kertoo KLTV.

– Sinimerietanat ovat hyvin pieniä, mutta älä anna niiden koon hämätä, Padre Islandin kansallispuisto kertoi Facebookissa.

Osaavat puolustaa itseään

7-vuotias Hunter Lane löysi neljä "lohikäärmettä" toukokuun alussa, kertoo . Merta ja sen elämää rakastava lapsi kertoi välittömästi löydöstä perheelleen.

Padre Islandin Facebook-sivu kutsui otuksia "lohikäärmeiksi" ja toisinaan niitä kutsutaankin nimellä blue dragon, sininen lohikäärme. Padre Islandin julkaisussa vakuutettiin, että ne todella osaavat puolustaa itseään lisänimen veroisesti. Sinimerietanat syövät muun muassa polttiaiseläimiin kuuluvia portugalinsotalaivoja. Ne osaavat käyttää polttiaiseläimen polttiaissoluja hyväkseen ja "tallettaa" ne omiin ulokkeisiinsa.

– Niiden pisto voikin olla kivuliaampi kuin portugalinsotalaivan, yhdysvaltalaispuisto huomauttaa.

"Niin kauniita"

Sinimerietanoita on kuitenkin turhaa pelätä. Ne ovat harvinaisia eivätkä tavallisesti ajaudu rannalle, vaan viettävät elämänsä merellä: Hunter onkin hyvin onnekas, sillä hänen isänsä Trey on käynyt samalla rannalla jo vuosikymmeniä, eikä ole koskaan nähnyt yhtäkään etanaa! 

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos sinimerietanaan onnistuu törmäämään, sitä kannattaa ihailla vain etäältä. Moni onkin jo lumoutunut otuksen ulkoasusta.

– Ne ovat niin kauniita, Amanda Slaughter ihastelee Facebookissa

– Kiehtovia, mutta pelottavan näköisiä, Nanci Adams toteaa.

– Eihän tämä ole murhaherhiläisen rannikkoversio? Brian Hoffmann vitsailee.

Lue myös:

    Uusimmat