Mies, joka palautti kirjan kirjastoon 84 vuotta myöhässä, maksoi myöhästymissakon vapaaehtoisesti – kirjasto olisi antanut sakon anteeksi

Kirja palautettiin kirjastoon 84 vuotta myöhässä 0:31

Äitinsä 84 vuotta sitten lainaaman kirjan löytänyt Robert Stroud palautti teoksen alun perin nimettömänä. Sitten kirjasta tuli somehitti. Nyt perhe maksaa "myöhästymismaksun" 84 vuodelta!

Kerroimme aiemmin miehestä, joka palautti kirjastoon kirjan, jonka hänen äitinsä lainasi 84 vuotta sitten. Kirjasto oli armollinen ja antoi myöhästymismaksut anteeksi; ne olisivat joka tapauksessa olleet nykykäytännön mukaan maksimissaan kolme dollaria!

Nyt tarina kuitenkin saa jatkoa, kertoo CTV News.

Maksoivat 1500 dollarin "sakot"

Äitinsä kirjan löytänyt Robert Stroud vei alun perin kirjan kirjastoon jättämättä nimeään, mutta sitten kirjasta tuli somehitti. Se nousi monen median uutisaiheeksi.

Kun kirjasta tuli julkkis, Stroud perheineen päätti kunnioittaa kirjastoa tekemällä yli 1500 dollarin lahjoituksen. Kirja oli lainattu vuonna 1934, ja tuon vuoden lainaussäännösten mukaan jokainen myöhästymispäivä maksaisi viisi senttiä.

Summa olisi hieman yli 1500 dollaria.

Halusivat kunnioittaa äitiä rahasummalla

Stroudin äiti oli kirjan lainaushetkellä 11-vuotias. Hän rakasti runoja ja kirjallisuutta.

– Veljeni ja siskoni olivat päättäväisiä sen suhteen, että se (maksaminen) olisi hyvä tapa kunnioittaa äitiäni, ja meillä on myös täti, joka on kirjastonhoitaja, Stroud paljastaa.

– Äidilläni oli mahtava huumorintaju. Uskon, että hän olisi nähnyt tämän hyvin piristävänä.

Lähde: Ctvnews.ca

Lue myös:

    Uusimmat