Hoikistu herkutellen: 100 kilokalorin välipalat

Ravintoekspertit puhuvat säännöllisten välipalojen tärkeydestä onnistuneessa painonpudotuksessa. Välipalojen kanssa kannattaa tietenkin pitää mielessä kalorimäärät, joten näitä herkkuja voit syödä hyvällä omallatunnolla pitkin päivää.

Ihmiset turvautuvat nälissään epäterveellisiin välipaloihin, jotka voivat nostaa verensokerin taivaisiin vain hetkellisesti. Suklaapatukat tai vaaleat leivät eivät ole otollisia välipaloja, joten suosi alla olevia maukkaita ja vähäkalorisia vaihtoehtoja – ja huomaat eron!

Viikunat, n. 350 grammaa

Makea ja herkullinen hedelmä on loistelias välipalaherkku, joka on lisäaineiden sijasta pumpattu täyteen ravinteita, antioksidatteja ja vitamiineja. Sen on todistettu myös tekevän hyvää ruoansulatukselle.

Kuivatut hedelmät ja pähkinät

Erilaisten hedelmien ja pähkinöiden sisältämät ravinnepitoisuudet tottakai vaihtelevat, mutta erityisen hyviä välipaloja ovat mantelit (syö noin 6 kappaletta), taatelit (2½) tai pistaasit (12–13).

Keitot

Älä lankea hampurilaisiin tai makeisiin pikkunälän yllättäessä, vaan lämmitä itsellesi höyryävä kupillinen kuumaa keittoa. Vatsantäytettä ja maistuvaa välipalaa sadan kalorin verran saat 2,2 desilitrasta tomaattikeittoa tai 1,8 desilitrasta paksua kasvissosekeittoa.

Kananmuna, 1 kappale

Jo yhdestä kananmunasta saat niin paljon proteiinia, että saat nälkää lykättyä pitkään. Esimerkiksi kovaksikeitetty kananmuna on helppo napata mukaan vaikka työmatkalle, tai syödä nopeasti kesken työpäivän.

Omena, n. 175 grammaa

Omena päivässä pitää tunnetusti lääkärin loitolla, ja siitä saat kiittää sen lukuisia hyviä terveysvaikutuksia. Omenasta saat myös nälkää häätävää kuitua, joten pidä ainakin yksi omppu päivittäin mukanasi.

(MTV3)

Lähde: Healthmeup

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja