Mainos

Hiv-taskutesti - tässäkö läpimurto taistelussa tautia vastaan?

Se mahtuu taskuun ja antaa lähes sadan prosentin varmuuden siitä, kantaako testaaja HI-virusta. MChip on New Yorkissa, Columbian yliopistossa kehitetty tuote, jonka toivotaan parantavan ihmisten halukkuutta testata itseään HI-viruksen varalta. Aiheesta kertoo Daily Mailin nettisivut.

Testi on luottokortin kokoinen läpyskä. Kortin sisään on rakennettu kymmenen testitasoa, jotka analysoivat testattavan verta. Tuotetta on helppo käyttää ja sen valmistaminen maksaa vain yhden dollarin.

MChip on vielä testausvaiheessa, mutta tulokset ovat lupaavia. Prototyyppiä testattiin Ruandassa, Kigalin kaupungissa ja testin antama tarkkuus oli hi-viruksen kohdalla 95 prosenttia. Kupan testi tunnisti 76 prosentin varmuudella.

Mchipin kehittäjä professori Samuel Sia on toiveikas keksinnön suhteen. Tarkoitus oli luoda halpa testi, joka olisi kaikille helposti saatavilla. Ihmiset voisivat kantaa sitä mukanaan eikä testausta varten tarvitsisi hakeutua laboratorioon ja odottaa tuloksia jopa viikkotolkulla.

Testin toimintamekanismi on melko samanlainen kuin raskaustestissä. Testaaja tiputtaa pisaran verta kortin testipinnalle, jonka jälkeen näyttöruutuun ilmestyy mahdollisen tartunnan paljastava värikoodi.

Uuden taskutestin uskotaan olevan läpimurto taistelussa hiv:tä vastaan. Toistaiseksi tutkimus on painottunut lääkkeiden kehittelyyn, mutta ne eivät ole olleet kaikkien saatavilla korkean hintansa vuoksi.

Tutkijat jatkavat tuotteen testaamista nyt raskaana olevilla naisilla eri puolilla Afrikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.