Hittisarja Stranger Thingsin tekijät haastettu oikeuteen – idea kopioitu elokuvasta?

Stranger Things -sarjan tekijät on haastettu oikeuteen sarjan idean kopioinnista.

Netflixin suosituimpiin sarjoihin kuuluvan Stranger Thingsin luojat Matt ja Ross Duffer on haastettu oikeuteen. Charlie Kesslerin mukaan veljekset varastivat idean Stranger Thingsiin häneltä. Kessler syyttää veljeksiä lyhytelokuva Montaukin ja sitä seuranneen Montauk Project -käsikirjoituksen väärinkäytöstä, luvattomasta käytöstä ja hyödyntämisestä Stranger Thingsin tekemisessä.

Kesslerin mukaan hänen elokuvansa sijoittuu Montaukin kaupunkiin New Yorkin osavaltiossa. Kaupunkiin liittyy paljon salaliittoteorioita ja urbaaneja legendoja ja tarinan pääkohteena on salainen armeijan tukikohta.

Kessler väittää kertoneen ideastaan Dufferin veljeksille Tribecan elokuvafestivaaleilla vuonna 2014. Hän sanoo esittäneen elokuvansa käsikirjoituksen, idean ja tarinan veljeksille festivaalien aikaan käydyissä juhlissa.

Stranger Thingsin ensimmäinen kausi rantautui Netflixiin heinäkuussa 2016 ja se kasvoi nopeasti jättisuosioon. Netflix tilasi sarjan vuonna 2015 nimellä Montauk, Dufferin veljekset kuitenkin vaihtoivat sarjan sijainnin New Yorkista Indianan osavaltioon.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat