Historian helteisimmässä SuomiAreenassa hurjat 67 000 kävijää – somessa lyötiin ennätyksiä

Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä ohjeistaa veteraaneja helteen varalta 0:50

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena keräsi Poriin runsaasti yleisöä tällä viikolla. Erityisesti sosiaalisessa mediassa tapahtuman tavoittavuus nousi tänä vuonna huimasti.

SuomiAreenan kävijämäärä oli tänä vuonna 67 000 - luku jäi hieman viime kesän historiallisista ennätyslukemista, silloin kävijöitä oli 74 000.

Viikon suurimmat yleisömagneetit olivat muun muassa DNA:n kesäkonsertti, jota seurasi 7 500 henkilöä sekä Puolustusvoimien taistelunäytös, jota seurasi 2 100 kävijää.

Myös SuomiAreenan uutuus eli puolueiden puheenjohtajien pitämät Arvopuheet kiinnostivat yleisöä laajasti.

Arvopuheita seurasi MTV-lavalla viikon aikana yli tuhat ihmistä

 – Sää Porissa oli koko viikon helteisen kuuma, mittari nousi Porin torilla jopa 37 asteeseen. Helle verotti SuomiAreenan kävijämääriä kuitenkin yllättävän vähän. Ennätyskuuma viikko sai ihmiset puolestaan käyttämään enemmän sosiaalista mediaa. SuomiAreenan tavoittavuus somessa suorastaan räjähti helleviikon saattelemana, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto.

SuomiAreenan sosiaalisen median tavoittavuus nousi perjantai-iltapäivään mennessä yli 8 miljoonaa, kun luku oli viime vuonna 1,6 miljoonaa.

 – Se on käsittämätön määrä! Hashtagilla #suomiareena on tviitattu viikon aikana yli 60 000 kertaa. Kärkiaiheiksi nousivat muun muassa tulevaisuus, puheenjohtajatentti, sote ja sää tottakai. Some käy kuumana jopa yön pikkutunneilla. SuomiAreenan somealusta on muodostunut omaksi forumikseen Porissa pidettävän fyysisen SuomiAreenan rinnalle, sanoo SuomiAreenan digitiimin vetäjä Kristoffer Ignatius.

SuomiAreenan suosio näkyi myös toimittajien kiinnostuksessa, sillä akkreditoituneiden toimittajien määrä nousi merkittävästi. SuomiAreenassa oli akkreditoituneita toimittajia 260, mikä on ennätysmäärä.

Tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot ovat ensi vuoden teemat

Vuoden 2019 SuomiAreenan teemat ja pääyhteistyökumppanit on julkistettu tänään. Teemat ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. SuomiAreenan ensi vuoden pääyhteistyökumppaneita ovat Business Finland ja opettajien ammattijärjestö OAJ.

OAJ on ensimmäinen ammattijärjestö, joka on pääyhteistyökumppanina SuomiAreenassa.

 –  SuomiAreenan pääyhteistyökumppanuus on OAJ:lle hieno mahdollisuus nostaa kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä yhteiskunnalliseen keskusteluun. On tärkeää keskustella laajasti siitä, miten parhaiten onnistumme kasvattamaan ja sivistämään tulevat polvet ja turvaamaan työelämässä olevien ihmisten osaamisen ja mahdollisuuden vastata tuleviin haasteisiin. Tähän SuomiAreena antaa erinomaisen mahdollisuuden sekä loistavat puitteet. Tulemme tuomaan Poriin koko hienon tutkimuspohjaisen kasvatus- ja koulutusalan, toteaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Toinen pääyhteistyökumppani, innovaatiorahoitusta, kansainvälistymis-, investointi- ja matkailunedistämispalveluita tarjoava Business Finland pitää SuomiAreenaa erinomaisena mahdollisuutena tuoda muun muassa kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyviä asioita keskusteluun.

 – Business Finlandin tavoite on kehittää Suomesta maailman vetovoimaisinta ja kilpailukykyisintä innovaatioympäristöä, jossa yritysten on hyvä kasvaa, uudistua ja menestyä. Osallistuminen SuomiAreenalle antaa erinomaisen mahdollisuuden tuoda näitä teemoja esiin sekä keskustella ajankohtaisista uudistumiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyvistä aiheista. SuomiAreena on yksi näkyvimpiä yhteiskunnallisen keskustelun foorumeita, ja tästä syystä halusimme olla mukana myös pääyhteistyökumppanina, sanoo Business Finlandin Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini.

Mediahub Helsinki ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan 14. kerran Porissa heinäkuussa 2019.

MTV on SuomiAreenan mediakumppani. Haku järjestäjäksi kesän 2019 SuomiAreenaan on käynnissä elokuun 2018 loppuun asti osoitteessa suomiareena.fi

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat