Historiallinen yllätys! Bagdadissa satoi lunta toisen kerran sadan vuoden aikana – monet eivät olleet aiemmin kokeneet lumisadetta

0:21

Irakin pääkaupungin Bagdadin asukkaat saivat tiistaiaamuna ihmetellä harvinaista sääilmiötä. Kaupungissa oli satanut lunta.

Edellisen kerran kaupungissa rekisteröitiin lunta vuonna 2008, ja tuolloinkin se oli pikemmin räntää, joka hävisi nopeasti. Sitä edellisestä lumentulosta oli kulunut 100 vuotta.

Paikalliset asukkaat, ikään katsomatta, sanoivat, etteivät ole ennen tiistaita koskaan kokeneet kaupungissa lumisadetta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

 

– Lumisade voi jatkua keskiviikkoon, koska alueella on kylmää. Kylmä aalto on tullut Euroopasta.

Viime vuosina koko joukko sään ääri-ilmiöitä

Irakissa on koettu viime vuosina koko joukko sään ääri-ilmiöitä. Vuonna 2018 maan etelä- ja keskiosissa koettiin terveyskriisi kroonisen vesipulan vuoksi.

Seuraavana vuonna taivaalta satoi kaatamalla vettä, mikä aiheutti tuhoisia tulvia. Sitten maan pohjoisosassa kärsittiin kuumuudesta, joka aiheutti maastopaloja ja kärvensi satoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja