Historiaa tehnyt Aleksander Barkov kertoi tunteistaan: "20 000 ihmistä"

Aleksander Barkov nostaa Stanley Cup -pokaalin ensimmäisenä suomalaiskapteenina 1:47
Aleksander Barkov nosti Stanley Cup -pokaalin ilmaan ensimmäisenä suomalaiskapteenina.

Aleksander Barkov kertoi tunteikkaasta hetkestään, kun hän nosti Stanley Cupia Florida Panthersin kapteenina kotiyleisön edessä.

Barkov on pelannut jääkiekon NHL:ssä kaudesta 2013–14 saakka, koko ajan Florida Panthersia edustaen. Viime vuonna hän pelasi ensimmäisen kerran Stanley Cup -finaaleissa, mutta tuolloin tuli takkiin Vegas Golden Knightsille. Nyt, vuosi myöhemmin, Barkov ylsi kiekkomaailman himoitumpaan saavutukseen, Stanley Cupiin. 

Hän on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on pystynyt temppuun joukkueensa kapteenina. Panthers kukisti Edmonton Oilersin seitsemännessä loppuottelussa 2–1 ja vei näin finaalisarjan voitoin 4–3.

Barkov kuvaili WSVN:lle hetkeä, kun hän sai nostaa Stanley Cup -pokaalin päänsä päälle.

– Upeaa. 20 000 ihmistä hurraamassa sinulle. Saat nostaa pokaalin heidän edessään. Se on paras tunne, suomalaishyökkääjä hehkutti ja lisäsi:

– Se, että teimme sen tällä joukkueella, on jopa erityisempää.

Barkovia pyydettiin kertomaan, mikä on erityistä, mikä nousee esiin.

– Kaikki. Veljeys, joka meillä on. Kaikki pitävät toisistaan. Kaikki tulevat joka päivä kaukaloon tekemään parhaansa, tekemään töitä niin kovaa kuin mahdollista. Se vei meidät tähän pisteeseen.

Panthersin seurahistorian ensimmäiseen Stanley Cup -mestaruuteen.

Barkov teki lisäksi Matthew Tkachukin kanssa Panthers -pelaajista pudotuspelien aikana eniten pisteitä. Kummankin saldo oli 22 pinnaa 24 peliin.

Lue myös:

    Uusimmat