Yleisö Floridassa buuasi ottelun jälkeen – Olli Jokinen: "Olisi sen voinut Barkovillekin antaa"

Connor McDavid voitti pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon – yleisö buuaa 1:41
Floridalaisyleisö buuaa – Edmonton Oilersin Connor McDavid palkitaan NHL:n pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

Jääkiekon NHL:n seitsemännen loppuottelun päättymisen jälkeen pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittiin Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid. Yleisö Floridassa buuasi tälle mestaruusjuhlien keskellä.

Vaikka Florida Panthers voitti Stanley Cupin seitsemän ottelun jälkeen, NHL:n pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe Trophylla palkittiin Oilersin McDavid. 

– Kyllä se oikeaan osoitteeseen meni, vaikka olisihan sen voinut vaikka suomalaisellekin, (Aleksander) Barkovillekin, tuosta antaa, MTV Urheilun asiantuntija Olli Jokinen sanoi ja viittasi aikoinaan pitkään edustamansa Panthersin nykyiseen suomalaiskapteeniin.

– Uskon, että Conn Smythe olisi mennyt Panthersin pelaajalle, jos tämä finaalisarja olisi mennyt neljässä tai viidessä pelissä, tai jopa kuudessa pelissä, poikki.

Kuulet floridalaisyleisön reaktion McDavidin palkitsemiseen ja Jokisen pohdinnat ylälaidan videolta.

Vaikka floridalaisyleisö osoitti kuuluvasti mieltään, McDavidilla oli kyllä todella ansionsa. Kanadalainen supertähti takoi finaalisarjassa tehopisteet 3+8=11. Hän oli auttamassa Oilersia finaalisarjassa 0–3-tappioasemasta voitoissa tasoihin.

25 playoff-ottelussa McDavid mätti kaikkiaan 42 (8+34) pinnaa ja voitti pudotuspelien pistepörssin ylivoimaisesti. Hän rikkoi myös Wayne Gretzkyn yhden playoff-kevään syöttöennätyksen.

Vain Gretzky (47 pistettä vuonna 1985 ja 43 vuonna 1988) sekä Mario Lemieux (44 pistettä vuonna 1991) ovat ylipäätään takoneet yksittäisen kauden pudotuspeleissä McDavidia enemmän paunoja.

McDavidista tuli vasta historian toinen kenttäpelaaja, joka on voittanut Conn Smythe Trophyn finaalisarjan hävinneessä joukkueessa. Kaikkiaan kuusi loppuottelusarjan hävinneen nipun pelaajaa on voittanut kyseisen palkinnon.

Barkov takosi pudotuspeleissä Panthersista Matthew Tkachukin kanssa Panthers -pelaajista eniten pisteitä. Kumpikin kokosi 22 pinnaa 24 peliin.

Aleksander Barkov nostaa Stanley Cup -pokaalin ensimmäisenä suomalaiskapteenina 1:47
Aleksander Barkov nosti Stanley Cupin ilmaan ensimmäisenä suomalaiskapteenina.

Lue myös:

    Uusimmat