Mainos

Hirmumyrsky Felix heikkeni hieman

Felix -hurrikaani voimistui ennätysmäisen nopeasti. Se kohosi kakkosluokasta viidenteen vajaassa 15 tunnissa lämpimällä Karibianmerellä.

Hirmumyrsky Felix on edennyt kohti Hondurasin ja Belizen valtioita Keski-Amerikassa. Felix heikkeni illalla korkeimmasta viitosluokasta neloseen. Myrsky etenee kohti Hondurasin pohjoisrannikkoa.

Meksikoa on lähestynyt samaan aikaan myös trooppinen myrsky Henriette Tyynenmeren puolelta. Henrietten ennustetaan kiihtyvän hurrikaaniksi ennen sen iskeytymistä Baja Californiaan Kalifornian niemimaalle huomenna.

Felixin arvioidaan pyyhkäisevän Hondurasin ohitse huomenna ja rantautuvan Belizeen ja Meksikoon Jukatanin niemimaalle keskiviikkona.

Felix voimistui ennätysmäisen nopeasti, sillä se kohosi kakkosluokasta viidenteen vajaassa 15 tunnissa lämpimällä Karibianmerellä.

Hondurasin rannikolla on varauduttu vedennousuun ja rankkasateiden aiheuttamiin maanvyöryihin, mutta tuhoja saattaa tulla myös Koillis-Nicaraguassa sekä Guatemalassa. Myrskyvaroitukset ovat edelleen voimassa lisäksi Jamaikassa ja Caymansaarilla.

Felixin oli alun perin laskettu osuvan Jukatanin niemimaalle, mutta se muutti yllättäen suuntaansa entistä etelämmäksi.

Viime kuussa Karibialla riehui hurrikaanikauden ensimmäinen hirmumyrsky Dean, joka voimistui myös korkeimpaan kategoriaan. Dean vaati noin 30 kuolonuhria Martiniquesta Meksikoon.

Hurrikaanit kasvavat yleensä harvoin viitosluokkaan. Vuonna 2005 niitä oli kuitenkin neljä - Emily, Katrina, Rita ja Wilma.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.