Mainos

Himas-jupakan kanteluiden tutkinta saattaa venyä

Oikeuskanslerin ratkaisu Himas-jupakasta tulleisiin kanteluihin saattaa venyä alkusyksyyn. Oikeuskanslerinvirastolla on käsiteltävänään yhdeksän kantelua pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) toimista tutkimushankkeen tilaamisessa.

Aiemmin oikeuskanslerinvirasto arvioi, että ratkaisu tehtäisiin vielä ennen lomakauden alkua. Keskiviikkona päätöksensä valmiiksi saaneen perustuslakivaliokunnan työ kuitenkin venyi, ja sen myötä venyi työ myös oikeuskanslerinvirastossa.

– Ideana oli, että pääministerin ministerivastuuasia on se ensimmäinen asia, joka pitää selvittää. Sen jälkeen sitten nämä kantelut, oikeuskanslerinviraston kansliapäällikkö Kimmo Hakonen kertoi työnjaosta.

– Perehdymme nyt perustuslakivaliokunnan ratkaisuun, ja sen jälkeen arvioimme tilannetta vielä valtioneuvoston kanslian virkamiesten ja tutkimushankkeen rahoittajaosapuolten virkamiesten osalta.

Oikeuskansleri sai kansalaisilta yhdeksän kantelua kohun ollessa kuumimmillaan helmikuun ja huhtikuun välillä. Hakosen mukaan kaikki kantelut koskevat tutkimushankkeen tilaamista.

Virasto tarkentaa kanteluiden käsittelyaikatauluaan ensi viikolla.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.