HIM myi kultaa USA:ssa

HIM on tehnyt suomirockin historiaa. Yhtyeen uusin albumi Dark Light on myynyt kultaa USA:ssa.

Albumia on myyty nyt 500 000 kappaletta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisen yhtyeen levymyynti on ylittänyt kultalevyrajan Yhdysvalloissa.

- Suuri kiitos Hanoi Rocksille ja kumppaneille jotka avasivat tietä meille ja saivat meidät jo nuorina poikina uskomaan, että suomalainen rock voi olla globaalisti menestyvää. Kyllä kannatti takoa kun rauta oli kuumaa, vaikka puolitoista vuotta meni maailmalla kaivaten isää, äitiä ja ystäviä kotimaassa, yhtyeen keulakuva Ville Valo kommentoi saavutuksesta.

Dark Light julkaistiin syksyllä 2005 HIMin amerikkalaisen levy-yhtiön Sire Recordsin kautta. Albumin menestystä ovat siivittäneet Wings of a Butterfly -radiohitti ja levyn tiimoilta tehdyt USA:n kiertueet. Dark Light debytoi arvostetulla Billboard-albumilistalla sijalla 18, joka on korkein sijoitus koskaan suomalaiselle bändille.

HIMin viidennen studioalbumin Dark Lightin maailmanlaajuinen myynti on yli 900 000 kappaletta. HIMin kaikkien levyjen yhteenlaskettu myynti on yli neljä miljoonaa kappaletta.

HIM työstää parhaillaan uutta materiaalia seuraavalle studioalbumille, joka julkaistaan näillä näkymin alkusyksystä 2007.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat