HIFK-pomo paljastaa: NHL-pelaajia tarjotaan jatkuvalla syötöllä SM-liigaan – "Markkinat ovat räjähtäneet käsiin"

4:18
Videolla HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen puhuu SM-liigan poikkeuksellisista pelaajamarkkinoista.

Jääkiekon SM-liiga elää kummallista vaihetta. Sarjan yllä on valtava koronapeikko, mutta samalla rapakon takaa tarjolla on nimekkäitä pelaajia. Helsingin IFK:n urheilujohtajan Tobias Salmelaisen mukaan tilanne on hyvinkin poikkeuksellinen.

Liigakauden on tarkoitus alkaa lokakuussa. Tuoreet koronauutiset ovat kuitenkin asettaneet sarjan ylle isoja uhkakuvia.

Samalla kun SM-liigakauden kohtaloa pyöritellään, käyvät seurojen puhelimet kuumina.

– Lainapelaajia on tarjolla todella paljon, IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoi C Moren 3v3 Super Series -lähetyksessä.

– NHL-seurat ovat heränneet enemmän ja enemmän nykytilanteeseen. Jos Suomessa pelataan, niin Suomi on hyvä paikka heidän lupauksilleen peliajan ja pelipaikan suhteen. Ruotsissa SHL ei ota lyhytaikaisia lainoja, minkä myötä monet seurat katsovat nyt Suomeen päin, Salmelainen jatkaa.

IFK kunnostautui markkinoilla, kun se lainasi Columbus Blue Jacketsin ruotsalaishyökkääjän Emil Bemströmin itselleen. Bemström pelaa IFK:ssa siihen asti, kunnes NHL:n harjoitusleirit alkavat.

Bemström ei ole suinkaan ainut SM-liigaan saapunut lainapelaaja. Alexandre Texier (Blue Jackets), Veini Vehviläinen (Blue Jackets), Vitali Abramov (Ottawa Senators), Ville Heinola (Winnipeg Jets) ja Aleksi Saarela (Florida Panthers) ovat muita esimerkkejä.

– Tilanne on hyvin poikkeuksellinen, IFK-pomo Salmelainen myöntää.

– Pelaajamarkkinat ovat räjähtäneet käsiin. Osasyy on se, että Pohjois-Amerikassa kaikki seisoo epätietoisuuden ja epävarmuuden takia. Ja siksi siellä katsotaan Eurooppaan päin. Ja nyt ei puhuta pelkästään NHL:stä tai AHL:stä, vaan puhutaan ihan kaikista sarjoista. Yliopistoliigasta, Kanadan juniorisarjoista ja niin edelleen. Siellä on paljon pelaajia ja monilla on iso huoli työpaikoistaan, Salmelainen käy läpi. 

Salmelaisen mukaan IFK:n ei ole tarkoitus enää ottaa lisää lainapelaajia itselleen.

– Toki jos loukkaantumisia tulee, niin sitten pitää katsoa muun muassa taloudellista tilannetta. Bemströmin kohdalla se natsasi. Löysimme yhteisen sävelen niin Blue Jacketsin kuin pelaajan kanssa. Jokaisen kohdalla, joka on ollut tarjolla, se ei ole natsannut, Salmelainen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja