HIFK:n ykkösmaalivahti sivussa, tähtihyökkääjä palaa yli kuukauden tauon jälkeen

SM-liigassa pelataan maanantaina yksi ottelu, kun alkukaudesta hurjassa vireessä ollut HPK haastaa Helsingin IFK:n Helsingissä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa SM-liigan lauantain kierrokselta.

HIFK-HPK

IFK tulee illan otteluun tappio niskassaan, kun se taipui TPS:n käsittelyssä viime viikon lauantaina 2-5-lukemin Turussa.

Helsinkiläisjoukkueen pelaamisessa sekä tuloksissa on näkynyt alkukauden aikana hieman ailahtelua. IFK on pyrkinyt hallitsemaan otteluita kiekkokontrollin kautta. Se rytmittää peliä monipuolisesti ja pyrkii etenemään lyhyillä syötöillä.

IFK:n paineistuspelaaminen on saanut vastustajien avauspelaamisen parhaimmillaan täysin sekaisin ja tässä onkin HPK:lle iso haaste.

Hämeenlinnalaiset tulevat myös illan otteluun tappio niskassaan, kun SaiPa kukisti hämeenlinnalaiset viime viikon lauantaina jatkoajan päätteeksi 2-3-lukemin.

HPK pyrkii IFK:n tavoin kontrolloimaan kiekkoa, mutta etenee aavistuksen verran suoraviivaisemmin ja pidemmillä syötöillä.

HPK:n hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen on ollut parhaimmillaan nautittavaa katseltavaa. Hämeenlinnalaiset pyrkivät hyökkäämään pitkiä hyökkäyksiä hyökkäysalueella ja siten väsyttää vastustajaa.

Tässä on IFK:lle suurin haaste, sillä helsinkiläisjoukkueen puolustuspelaamisessa on ollut ajoittain vaikeuksia.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoituksilla, kun HPK on neljäntenä ja IFK viidentenä. IFK on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kaksi, kun taas HPK on voittanut kolme.

Illan kohtaaminen on kauden toinen mittelö, ensimmäisen joukkueiden välisen ottelun voitti IFK 6-2-lukemin.

IFK:lle maalivahti Atte Engren loukkasi itsensä TPS-ottelussa ja jätti kaukalon jo ensimmäisessä erässä. Myös Teemu Tallberg jätti ottelun kesken.

Kumpikaan pelaajista ei ole illan kokoonpanossa mukana. Sivussa on myös 17-vuotias huippulupaus Anton Lundell. Kaiken kaikkiaan IFK:lta on sivussa peräti yhdeksän luottopelaajaa.

Sen myötä IFK on tehnyt useita muutoksia kokoonpanoonsa.

Sairastuvalta palaavat Iikka Kangasniemi ja Thomas Nykopp. Kangasniemi on ollut sivussa otteluista yli kuukauden.

Kokoonpanoon nousevat 20-vuotiaat lupaukset Terry And ja Tobias Winberg. Luukkuvahtina toimii 17-vuotias Roope Taponen. And ja Taponen debytoivat SM-liigassa, Winberg pelasi kaksi ottelua viime kaudella Liigan puolella.

Lue myös:

    Uusimmat