HIFK hurjana Mikkelissä, Jukurit hävisi taas – Juhamatti Aaltoselle osuma ja voitto paluuottelussaan

Juhamatti Aaltonen iskee maalin heti paluuottelussaan 1:04

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua.

Mikkelissä Jukurit yritti korjata heikkoa kurssiaan, kun se isännöi HIFK:ta. Aie ei onnistunut, sillä HIFK otti 6–2-voiton.

HIFK siirtyi avauserässä johtoon, kun kiekko pomppi onnekkaasti Julius Nättiselle, joka ei erehtynyt.

Vincent Marleau kasvatti vieraiden johtoa, kunnes Michael Kovarcik kavensi. Ottelun toisessa erässä nakutettiin peräti viisi maalia. HIFK johti kamppailua toiselle erätauolle mentäessä 4–2.

Loppuhetkillä Iiro Pakarinen iski kiekon tyhjiin. Tämän jälkeen Petteri Lindbohm osui vielä kertaalleen vieraille. HIFK:lle täydet pisteet loppuluvuin 2–6.

HIFK on sarjassa viidentenä.

Jukurit on ottanut edellisistä kuudesta ottelustaan vain yhden voiton. Se on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Jukurit on yhä sarjassa kolmantena.

Lahdessa Pelicans esitteli uusvanhan kasvon, kun Juhamatti Aaltonen palasi liigakaukaloihin. Alkukaudella Tshekeissä ja Tanskassa pelannut Aaltonen heilutti maaliverkkoja heti ensimmäisessä erässä, kun hän osui ylivoimalla.

Lars Bryggman kasvatti toisessa erässä isäntien johtoa. Sport kömpi kuitenkin päätöserässä tasoihin Lari Heikkisen ja Teemu Suhosen maaleilla.

Ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun Lubos Horky painoi kiekon nuottaan. Pelicansille 3–2-voitto.

Pelicans on sarjassa neljäntenä. Sen ero kaksi peliä enemmän pelanneeseen Jukureihin on neljä pistettä.