Hevoskuljetusauto ajautui ojaan Maskussa: "Hevoset olivat hyvin väsyneitä pelastusoperaation jälkeen"

Piitu-hevonen löydettiin suo-ojaan vajonneena, eivätkä voimat enää riittäneet – omistaja haluaa kääntää suuren surun hyviksi teoiksi 0:43
Video: Suo-ojaan uponnut Piitu-hevonen pelastettiin Ähtärissä viime vuonna.

Hevoskuljetusauto ajautui ojaan Maskussa. Pahimmalta kuitenkin säästyttiin.

Kolmea hevosta kuljettanut hevoskuljetusauto ajautui ojaan ja kaatui kyljelleen Pammontiellä Maskussa Varsisinais-Suomessa tänään noin kello 11. Auto liikkui hitaalla nopeudella, joten pahoilta vaurioilta vältyttiin. 

Auton kyydissä oli kolme hevosta, joista kaksi oli lämminverisiä ravihevosia sekä yksi nuori suomenhevosori.

Vaikka pahoilta vaurioilta vältyttiin oli pelastusoperaatio silti haastava, kertoo päivystävä palomestari Marko Virolainen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta. 

– Hevoset olivat autossa toistensa päällä vaikeassa asennossa. Ensimmäisen hevosen pelastamiseen meni noin puolitoista tuntia ja kaikki kolme hevosta oli saatu ulos kahdessa tunnissa. 

Hevoset saivat Virolaisen mukaan pinnnallisia naarmuja. 

– Hevoset olivat hyvin väsyneitä pelastusoperaation jälkeen, mutta kävelivät taluttettuina kuitenkin omin jaloin läheiselle tallille. Paikalla on nyt eläinlääkäri, joka tutkii hevoset läpikotaisin, Virolainen sanoo. 

Hevoskuljetusauto saatiin nostettua ojasta noin puoli kahden aikoihin iltapäivällä. Pammontie oli parin tunnin ajan suljettuna liikenteeltä, mutta sulusta ei juuri aiheutunut merkittävää liikennehaitta, sillä tie on pieni hiekkatie. 

Auton kuljettaja selvisi onnettomuudesta vammoitta. 

Lue myös:

    Uusimmat