Hersonin kaupungin hurjassa yöllisessä tulitaistelussa mukana panssaroituja ajoneuvoja – Ukraina ja Venäjä syyttävät tulitaistelusta toisiaan

Hersonin keskustassa oli yhteenotto kaduilla partioivien Venäjän asevoimien sotilaiden ja tuntemattoman ryhmittymän välillä, kertoi Venäjän asevoimat.

Venäjä ja Ukraina ovat sunnuntaina syyttäneet toisiaan Hersonin kaupungissa lauantaina tapahtuneesta tulitaistelusta. Venäjä valtasi kaupungin heti sodan alussa, mutta Ukraina on vastahyökkäyksellään lähestynyt kaupunkia noin 30 kilometrin päähän.

Venäjän valtiollisessa mediassa esitettiin lauantaina videota, jossa panssaroitujen ajoneuvojen ympärillä käydään tulitaistelua.

Venäjän mukaan Hersonin keskustassa rautatieaseman läheisyydessä syntyi yhteenotto kadulla partioivien venäläissotilaiden ja tuntemattoman ryhmittymän välillä. Venäjän valtiollisessa mediassa kerrotaan, että hyökkääjät tuhottiin.

Epäselvää, ketkä ammuskelivat

Viestintäpalvelu Twitterissä ammuskelun on arveltu johtuneen joko ukrainalaisista partisaaneista, tai kahakan käynnistyneen Venäjän omien joukkojen välillä.

Venäjän Hersoniin asettamaan miehityshallintoon kuuluvan Kirill Stremousovin mukaan kaupungissa oli sunnuntaiaamuna rauhallista. Hän kertoo, että Ukraina yritti tuloksetta hyökätä.

– Emme halua sanoa, että kaikki on jouhevaa eikä Hersonin alueella ole ongelmia, mutta kaikki tulee olemaan hyvin, Stremousov väitti.

Ukraina kiistää osallisuutensa

Ukrainan asevoimien eteläisen armeijakunnan edustajan Natalia Gumeniukin mukaan kyseessä olivat "miehittäjien provokaatiot, joilla he pyrkivät vahingoittamaan Ukrainan asevoimien mainetta".

Ukrainan presidentin neuvonantajan Myhailo Podoljakin mukaan tulitaistelut kertovat "Venäjä-mielisten ryhmittymien kasvavista jännitteistä Ukrainan armeijan joukkojen lähestyessä".

Lue myös:

    Uusimmat