Herkullinen puuro syntyy hauduttamalla – kokeile ruispuolukkapuuroa!

Makumuistoja-ohjelmassa tehdään ruispuolukkapuuroa.

Makumuistoja-ruokaohelma vie Jenni Kokanderin ja Kari Lumikeron klassisen kouluruoan äärelle. Herkullinen ruispuolukkapuuro valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. 

Kouluruokien aatelia – Ruispuolukkapuuro

¾ l puolukkasurvosta

2 l vettä

6 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

1 dl siirappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pane voideltuun uunivuokaan tai kattilaan. Hauduta uunissa 100-150 asteessa 6-7 tuntia, jotta puuro karamellisoituu. Mitä miedompi lämpö ja pitempi keittoaika, sitä herkullisempi puuro.

Nauti kylmän maidon kanssa.

Makumuistoja MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat