Henna Kalinainen ajautui eineskoukkuu – hodarit ja valmisruoat tulivat tutuiksi: "Tuntui typerältä valmistaa ruokaa vain itselle"

Henna Kalinainen:"On tuntunut pahalta kun tuntemattomat sanovat kadulla rumaksi" 0:45
Olet mitä syöt -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Henna Kalinainen kertoo kuulleensa kadulla ikäviä kommentteja painostaan.

Tosi-tv-tähti Henna Kalinainen kertoo ruokailunsa olleen noutoruoka- ja einespainotteista ennen Olet mitä syöt -ohjelmaan lähtemistä.

Kun Olet mitä syöt -sarjan nyt alkavan uuden tuotantokauden kilpailijat julkistettiin elokuun alkupuolella, asteli median eteen selvästi hoikistunut Henna Kalinainen, vaikka entinen tosi-tv-tähti paljasti samalla olevansa raskaana.

Kalinaisen paino oli päässyt nousemaan yli sataan kiloon ennen kuin tämä lähti muuttamaan elämäntapojaan lääkäri Pippa Laukan opastuksella. Ennen kuvausten alkua Kalinainen kertoi MTV Uutisten haastattelussa, että kilot kertyivät rankan juhlimisen ja epäsäännöllisen elämän seurauksena.

Hän tunnusti myös, että ruokailu oli ennen elämäntaparemonttia hyvin eines- ja valmisruokapainotteista.

– Olen ollut Woltin kanta-asiakas. Uusi löytö, kun piti nopeasti napata jotain töihin, olivat markettien ruokatiskit, mistä saa lämmintä ruokaa nopeasti mukaan. Yksi lemppari olivat lihapullat ja perunamuussi, Kalinainen paljasti.

– Välillä nappaan Ärrältä hodarin, tai sitten elää olevinaan terveellisesti, ja ostaa valmissalaatin, jossa on majoneesit mukana, hän jatkaa.

Syy valmisruokakierteeseen ei Kalinaisen mukaan piile siinä, etteikö hän osaisi laittaa itse ruokaa. Yksin asuessa ruoanlaitto ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä. Parisuhde ja avoliitto ovat kuitenkin hieman muuttaneet tilannetta, vaikka syitä vältellä ruoanlaittoa on löytynyt edelleen.

– Osaan laittaa ruokaa pystyn tekemään terveellistä ruokaa. Mutta kun asuin kahdeksan vuotta yksin yksiössä, tuntui typerältä valmistaa ruokaa vain itselle. Nyt kun ollaan kahdestaan ja molemmilla on alkaneet uudet työt, on kiire toinen syy, mutta ainahan löytyy tekosyitä, Kalinainen totesi.

Hän pohtii, että täsmällisempi suunnittelu voisi olla avuksi terveellisempien ruokailutottumusten luomisessa. 

– Tykkään kyllä valmistaa ruokaa, ja olen nyt kokkaillutkin enemmän, kun on kaksi ihmistä syömässä. Aikatauluja pitäisi suunnitella paremmin.

Olet mitä syöt -ohjelman uudet jaksot 3. syyskuuta alkaen torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat