Mainos

Henkilöautoon ei enää ylimääräisiä matkustajia

Vuodenvaihteen jälkeen ylikuormasta voi saada 50 euron rikesakon tai kuusi päiväsakkoa.

Henkilöautoihin ei saa enää vuodenvaihteen jälkeen ottaa kyytiin ylimääräisiä matkustajia. Autossa saa matkustaa vain rekisteriin merkitty määrä ihmisiä. Tähän asti henkilöautoissa on ollut mahdollisuus tilapäiseen ylikuormaan.

Turvavyödirektiivin uudet määräykset tulivat pääosin voimaan vuoden 2006 toukokuussa. Siitä lähtien ylikuormauksessa on noudatettu siirtymäaikaa. Turvavöiden käyttö on pakollista kaikissa ajoneuvoissa. Vyötä on käytettävä myös busseissa ja kuorma-autoissa kaikilla istumapaikoilla.

Liikkuvan poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja vastaa kuljetettavien määrästä, ja hänelle voidaan määrätä ylikuormasta 50 euron rikesakko tai kuusi päiväsakkoa.

- Perusperiaate on se, että ylimääräinen matkustaja joutuu jäämään pois kyydistä ja kuljettajalle annetaan sakot, kertoo liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Pohjosen mukaan ketään ei kuitenkaan jätetä "tiettömän taipaleen taakse". Poliisi voi antaa ylimääräiselle matkustajalle luvan matkustaa henkilöauton kyydissä seuraavaan paikkaan, mistä matkaa voi jatkaa jollakin muulla kulkuneuvolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.