Mainos

Henki-Kansan vakuutetuille luvassa täyskorvaus

Henki-Kansan konkurssipesän hoitaja lupaa vakuutetuille täyskorvauksen. Saamisia on arviolta 70 000-100 000 vakuutetulla.

Konkurssiin menneen Henki-Kansan vakuutetuille on luvassa täyskorvaus vakuutuksistaan. Se on mahdollista, koska henkiyhtiön konkurssipesä saa ennakoitua selvästi enemmän entisten aravatalojen myynnistä. Viimeisten kohteiden myynti on loppusuoralla.

Myös toiminnan alasajoon liittyviä ratkaisuja lupaillaan vuodenvaihteessa. Vakuutetut joutuvat odottamaan näitä ratkaisuja, minkä jälkeen heille luvataan tarkempaa tietoa. Saamisia on arviolta 70 000-100 000 vakuutetulla. Uusia vakuutuksia konkurssipesä ei ole myynyt.

Konkurssipesä on hoitanut Henki-Kansan vakuutettuja vuodesta 1994. Konkurssin vuoksi vakuutetut eivät aluksi voineet olla varmoja täyskorvausten saannista, mutta konkurssipesä on saanut myytyä omaisuutta vähitellen. Nyt pesänhoitaja Pekka Jaatinen uskaltaa luvata vakuutetuille täyskorvauksen.

Konkurssin alkaessa aravarajoitusten piirissä olleiden kiinteistöjen "puskurin" arvoksi laskettiin noin 135 miljoonaa markkaa eli noin 22,5 miljoonaa euroa. Summa on noussut tätä huomattavasti korkeammaksi, koska valtio vapautti kohteet aravaa koskeneista rajoituksista viime vuoden lopulla. Sitä on nostanut myös kiinteistöjen hintojen yleinen nousu.

- Tästä syystä voimmekin nyt varsin luottavaisesti sanoa, että pystymme antamaan täyden korvauksen kaikille vakuutuksenottajille, Jaatinen selvittää.

Toiminnan päättämiseen liittyvät ratkaisut ovat vielä sen verran pahasti auki, että niistä hän ei halua kertoa tässä vaiheessa sen enempää. Pesä on yrittänyt myydä toimintoja muille vakuutusyhtiöille, mutta ne eivät ole olleet halukkaita osien ostoon, koska kannan siirrot aiheuttavat muiden muassa ylimääräisiä tietotekniikkakuluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.