Hengenvaarallista leikkiä ruotsinlaivalla – nuoret roikkuivat laivan kaiteen yli kesken risteilyn: "Vanhempasi eivät halua sinua ruumispussissa kotiin"

Nuoret leikkivät hengellään tämän viikon alussa laivaristeilyllä. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kaksi nuorta roikkui risteilylaivan kaiteen yli Tallink Siljan Baltic Princessilla. Kolmas henkilö ilmeisesti kuvasi tempausta. Tapaus saattaa olla osa nuorten peliä.

Asiasta kertoo MTV Uutisille risteilyllä valvojana ollut nainen. Kyseisellä risteilyllä oli eri-ikäisiä opiskelijoita ja muita matkustajia.

Kaksi tapausta samalla risteilyllä

Tapahtumat saivat alkunsa sunnuntai-iltana.

Valvojana ollut nainen näki illalla kuvan nuorista, jotka roikkuivat lavan kaiteen yli. Kuvassa oli kaksi nuorta.

Nainen ryntäsi kertomaan tapauksesta järjestyksenvalvojille, jotka saivat myöhemmin nuoret kiinni ja veivät heidät naisen tietojen mukaan laivan putkaan.

Tapahtumat eivät kuitenkaan jääneet tähän. Myöhemmin yöllä naisen eteen tuli toinen vastaavanlainen tapaus. Hän oli muutaman muun valvojan kanssa kannella, kun he kuulivat tömähdyksen. 

Valvojat suuntasivat tömähdyksen suuntaan ja näkivät taas kaksi nuorta temppuilemassa kaiteella. He raahasivat nuoret pois kaiteen läheisyydestä vastusteluista huolimatta.

Naisen mukaan nuoret ärsyyntyivät siitä, että heidän toimintaansa puututtiin. 

– Sanoin, että vanhempasi eivät varmaan halua sinua ruumispussissa kotiin.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvistaa yhden roikkumistapauksen MTV Uutisille, mutta toisesta hänellä ei ole tietoa.

Kyseessä ilmeisesti jonkinlainen peli

Valvojana olleen naisen mukaan nuoret roikkuivat kaiteesta jonkinlaisen Whatsapp-ryhmissä kiertävän pelin takia.

Pelissä suoritetaan erilaisia tehtäviä, joista saa eri määrän pisteitä. Naisen käsityksen mukaan ryhmät voivat olla paikkakunta- tai koulukohtaisia.

Osa pelin tehtävistä on harmittomia. Pisteitä saa esimerkiksi siitä, jos hakee samaa sukupuolta olevan henkilön tanssimaan. Osa tehtävistä on vaarallisia. Naisen mukaan laivan kaiteen yli yhdellä kädellä roikkumisesta saa pelissä erityisen paljon pisteitä.

– Tämä on nyt ilmeisesti oikein hitti.

Nuorilla jo pitkään ollut pelejä

Tallink Siljalla ei ole tietoa kyseisen pelin olemassaolosta, mutta Marika Nöjd vahvistaa, että nuorilla on jo kauan ollut risteilyillä erilaisia pelejä ja tehtävälistoja. Useimmiten ne ovat vaarattomia.

– Yleisesti matkustajat, nuoret tai vanhemmatkin ymmärtävät, että tuollainen kaiteen yli roikkuminen on aivan järjetöntä. Siinä on kyllä sitten ihmishenki kyseessä. Siinä ei ole mitään päätä eikä järkeä.

Nuorten temppuilusta kaiteella kertoi aiemmin myös Iltalehti.

Tammikuun alussa kuolemantapaus

Samalla Baltic Princessin-laivalla sattui tammikuun alussa kuolemantapaus, kun nuori mies hyppäsi kaiteen yli mereen.

Poliisi ei epäillyt tapauksessa rikosta.

Lue myös:

    Uusimmat