Mainos

Helsingissä hiljainen pörssipäivä

Helsingin pörssissä seurattiin keskiviikkona muun maailman mallia ja odoteltiin Yhdysvaltain keskuspankin korkopäätöstä.

Yleinen näkemys oli 0,25 prosenttiyksikön pudotus ohjauskorkoon, mutta varmistus oli luvassa vasta iltakaupan jälkeen. Koronlaskun pitäisi antaa tukea uuteen nousuun, mutta tänään se näkyi lopulta vain laskun hidastumisessa eilisestä. Päivän aikana käytiin silloin tällöin hieman plussankin puolella.

Myös vaihto oli kesäpäiväksikin hiljaista ja jäi hieman vaille 380 miljoonaan euroon. Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi mittasi laskuksi 0,2 prosenttia. Täsmälleen samoissa lukemissa oli painorajoitettu portfolioindeksi. Hex-indeksi jäi kaupankäynnin päättyessä 8143,40 pisteeseen.

Selkeimmin nousussa oli metsäteollisuus, jonka osakkeet kallistuivat keskimäärin 2,4 prosenttia, mutta sillä kuitattiin vain osa eilisen laskusta. Vahvimmassa vedossa oli Stora Enso, jonka A-osake kallistui hieman päälle 4 prosenttia. Viralliseksi päätöshinnaksi tuli 12,50 euroa.

Soneran alamäki jatkui lähes 2,5 prosentin vauhdilla: virallinen päätöshinta jäi 9,17 euroon eli 54,50 markkaan. Sen sijaan Nokian lasku hiipui vajaaseen 0,4 prosenttiin, millä päivän virallinen päätöshinta tilastoitiin 25,55 euroon. Päivän kaksi eniten noussutta oli I-listan Incap ja Company Finland. Kolmannelta sijalta löytyi elintarvikeyhtiö Danisco 10 prosentin nousulla. Se tiesi hinnan asettumista 38,50 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.