Mainos

Helsingissä halvin kunnallisvero

Helsingissä maksetaan maan alhaisimpia kunnallisia veroja ja Kokkolassa korkeimpia. Veronmaksajain keskusliiton teettämässä selvityksessä on tutkittu yhdeksäntoista maakunnan ja niitten tärkeimpien kaupunkien kunnallisia veroja. Alhaisin kunnallisveroprosentti 16,50 on Helsingissä. Rovaniemen kunnallisveroprosentti 19 on maamme korkein.

Kuntien verotulot

Helsingissä keskivertoperhe maksaa kunnallisia veroja tänä vuonna yhteensä 47 837 markkaa. Tähän summaan sisältyvät kunnallis-, kirkollis- ja kiinteistöverot. Kokkolassa puolestaan kunnallisverojen määrä on 54 663 markkaa. Lähes perässä seuraavat Rovaniemi, Joensuu ja Seinäjoki.

Korkeinta kirkollisveroa maksetaan Kajaanissa, Kokkolassa, Kotkassa, Lahdessa ja Seinäjoella. Alimmat kirkollisverot ovat Helsingissä ja Turussa. Veronmaksajain tutkimuksen esimerkkiperhe maksaa vähiten kiinteistöveroa Kajaanissa ja eniten Helsingissä.

Kaikki tuloverot mukaan laskettuna on kevytveroisin kunta Kauniainen, jossa keskituloinen perhe maksaa tuloveroja yhteensä 97 547 markkaa. Seuraavilla sijoilla tulevat Luumäki, Helsinki, ja Ruokolahti. Tuloverotuksessa kallein kunta Manner-Suomessa on Maalahti. Toiseksi kallein on Kruunupyy ja kolmanneksi Lestijärvi.

Kaupunkien ja kuntien lisäksi tutkimuksessa selvitettiin eroja maakuntien välillä kunnallisverotuksessa. Korkeimpia kunnallisveroja maksettiin Keski-Pohjanmaalla ja alhaisimpia Uudellamaalla. Korkean kunnallisveron alueita olivat myös Lappi, Kainuu ja Pohjois-Karjala.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.