Helsingin pörssin vuosi on alkanut hintarallilla – Viime vuoden pörssikomeetta Marimekko on taas kärkiosakkeiden joukossa

Marimekkoa myyntiin Yhdysvaltain toiseksi suurimman kauppaketjun hyllyille 1:54
Katso video: Vuonna 2016 Marimekkoa myytiin Yhdysvaltain toiseksi suurimman kauppaketjun hyllyille.

Yleisindeksi OMXH on noussut Helsingin pörssissä kuluneena vuonna ylimmillään noin 9 970 pisteeseen. Viimeksi osakkeet on hinnoiteltu yhtä korkealle lokakuun alussa, ennen kuin hinnat alkoivat laskea voimakkaasti.

Suomalaiset osakkeet tuottivat tammikuussa yli 8 prosenttia.

Tilastoista käy ilmi, että vuodesta 1990 alkaen ainoastaan neljä kertaa tammikuu on ollut tuottoisampi kuin tänä vuonna, Arvopaperin analyytikko Ari Rajala selvittää.

Heikoimmat halventuneet yli viisi prosenttia

Pörssivuoden ralli on vetänyt mukanaan lähes kaikkia suomalaisia osakkeita, sillä vain tusinassa osakkeista tuotto on vuoden alusta laskettuna negatiivinen. Tosin useissa niistä jo yksikin hyvä pörssipäivä voi nostaa vuosituoton plussalle.

Pörssivuoden heikoimmiksi osakkeiksi voi lukea tällä hetkellä Wulff Groupin, Bittiumin, Telian, Digian ja Noho Partnersin osakkeet. Niistä jokaisella osakkeen hintamuutos vuoden alusta oli yli viisi prosenttia negatiivinen kaupankäynnin käynnistyttyä maanantaiaamuna Helsingissä.

Robit lähti heti ralliin

Kärkiosakkeissa puolestaan ykkössijaa pitää katsaushetkellä niukalla erolla poraustekniikkayhtiö Robit, joka kiri tammikuun pörssirallin ensimetreillä lähes 130 prosenttia. Viime viikkoina suunta on kuitenkin kääntynyt alamäkeen.

Robitin perässä seuraavat teholähteitä valmistava Efore ja peliyhtiö Rovio.

Efore keräsi viime vuoden lopussa merkintäoikeusannilla 11 miljoonaa euroa omistajiltaan lisärahoitusta. Eforen osake on yli kaksinkertaistunut merkintäoikeusannin hinnasta, joka oli 0,03 euroa osakkeelta. Vuoden alusta osakkeen hinta on noussut melkein 80 prosenttia.

Marimekko viime vuoden pörssikomeetta

Kärkikolmikon takana matkaavat Soprano ja Marimekko. Marimekko oli viime vuonna pörssikomeetta, jonka osake nousi vuoden aikana 105 prosenttia.

Käänneyhtiöksi noussut Marimekko tuotti hyviä uutisia tasaiseen tahtiin. Etenkin heinä–syyskuun tulos ylitti analyytikoiden odotukset reippaasti, vaikka yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen jo syyskuussa.

Marimekon vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi syyskvartaalilla 44 prosenttia vertailukaudesta. Yhtiö nosti viime vuoden aikana myös pitkän ajan tulostavoitteitaan. Marimekon koko vuoden 2018 tilinpäätös julkistetaan keskiviikkona. 

Lue myös:

    Uusimmat