Helsingin Sokoksen tulipalon savu levisi laajalti tavaratalossa, kauppa kiinni ainakin tänään – poliisi tutkii syttymissyytä

0:21
Helsingin keskustan Sokoksella tulipalo perjantai-iltana – paikalla useita pelastusyksiköitä.

Jälkityöt ovat käynnissä Helsingin keskustan Sokos-tavaratalossa, joka pysyy tulipalon vuoksi kiinni ainakin tänään.  

Sokos-ketjujohtaja Anna Vahterin mukaan jälkitöihin kuuluu siivousta palon ja vesisammutuksen jäljiltä sekä sen varmistamista, että kiinteistössä on turvallista olla.

– Vesi on saatu käsittääkseni aika lailla pois, mutta siivousta ja tuuletusta, Vahteri tarkentaa STT:lle.

Tulipalo syttyi myöhään eilen

Tulipalo syttyi tavaratalon kiinteistössä myöhään eilisiltana. Palo saatiin sammutetuksi nopeasti eikä siitä aiheutunut henkilövahinkoja, S-ryhmä kertoi tänään aamupäivällä tiedotteessaan.

Vahterin mukaan tässä vaiheessa on mahdotonta arvioida vesi- ja savuvahinkojen aiheuttamaa mahdollista remonttitarvetta ja korjaustöiden mittakaavaa. S-ryhmän tiedotteen mukaan tulipalo levitti savua laajalle alueelle tavaratalossa.

Vahteri kertoo, että nyt selvitetään sitä, miten paljon ja millaista materiaalia on jäänyt palon ja sammutustöiden alle.

Myöskään vahinkojen rahallista suuruutta ketjujohtaja ei pysty vielä kommentoimaan.

– Sitä me pyrimme mahdollisimman nopeasti selvittämään – ottaa aikaa toki, hän sanoo.

"Toiveissa olisi, että saataisiin talo auki"

Tiedotteessaan S-ryhmä ilmoitti, että Sokos-tavaratalo pysyy kiinni ainakin tämän päivän. Myös kiinteistössä toimivat kahvila ja Hesburger-pikaruokaravintola pysyvät toistaiseksi kiinni.

Samassa kiinteistössä toimivat S-market, Sokos-hotelli Vaakuna ja ravintola ovat puolestaan auki normaalisti, tiedotteessa sanottiin.

Mikä tilanne on huomenna sunnuntaina?

– Toiveissa toki olisi, että saataisiin talo auki, mutta emme me pysty sitä vahvistamaan. Se riippuu siitä, miten saamme jälkityöt etenemään. Tiedotamme siitä heti, kun tiedämme, Vahteri sanoo.

Ketjujohtaja toteaa, ettei voi kommentoida lainkaan palon syttymissyytä.

–  Se on paloviranomaisilla tutkinnassa, ja kiinteistöpuoli on siinä asianomistajana.

Hälytys tuli puoli kymmenen aikaan eilisiltana

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo syttyi katutasossa tavaratalon ensimmäisen kerroksen toimistotiloissa. S-ryhmän tiedotteessa sanotaan, että palon syttymissyytä selvitetään, mutta aiheuttajaksi epäillään toimistohuoneessa sijainnutta teknistä laitetta.

Poliisi tutkii syttymissyytä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta eilen perjantaina puoli kymmenen jälkeen illalla, jolloin paikalla ei ollut enää asiakkaita. Sisällä oli Sokoksen henkilökuntaa, mutta kukaan ei loukkaantunut palossa.

Sekä S-ryhmä että pelastuslaitos kertoivat eilen, että savun hajun vuoksi hotellin asukkaille järjestettiin korvaavat majoituspaikat saman yhtiön muista hotelleista Helsingin keskustassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja