Helsingin keskustaan muodostui valtavat jonot: Hurstinavun joulun ruokakassit vähävaraisille jaettiin tunnissa loppuun

8:02
Perinteinen vähävaraisten joulujuhla peruttiin, mutta tilalle keksittiin ruokakassien jako joulun ovella.

Ympäri Helsingin Rautatientoria kiemurteli aatonaattona puolenpäivän aikaan satojen metrien jonot, kun Hurstinavun vapaaehtoiset alkoivat jakaa ruokakasseja tarvitseville. Vähävaraisille tarkoitettujen ruokakassien jakaminen alkoi kello 12, ja 2 000 ruokakassia jaettiin nopeasti noin tunnissa.

Tunnettu ruoka-apu, Hurstinapu joutui koronarajoitusten takia perumaan tältä joululta perinteisen Hurstien joulujuhlan. Vaihtoehtoiseksi ratkaisuksi toimintaa pyörittävät Heikki ja Sini Hursti keksivät jouluruokaa sisältävien kassien jakamisen ulkona aatonaattona.

Paikalle saapunut opiskelija Viktoria oli yllättynyt Rautatientorille saapuneiden ihmisten määrästä ja siitä, että ruokakasseja haki monenlaiset ihmiset. 

– On erikielisiä, vanhuksia ja aikuisia lasten kanssa.

Paikalle tulo koronavirusaikana jännitti häntä.

– Olen yksinhuoltaja, enkä halua tulla kipeäksi. Kuljenkin koko ajan maski päällä. 

3:42
Katso videolta, miten Hurstinavun joulukassin saajat kommentoivat ruokakassien jakoa.

Lahjoituksia mieletön summa

Aiemmin uutisoimme, kuinka sosiaalisessa mediassa aloitetut kampanjat ovat tuottaneet Hurstinavulle ison summan lyhyessä ajassa. Hurstin mukaan viimeisin tieto lahjoitetusta summasta on yli 400 000 euroa. Summa on Hurstin mukaan selkeästi isompi kuin tavallisina jouluina.

– Aivan mieletön summa ja antaa meille mahdollisuuden jatkaa tätä työtä vuoden tai pari. Sellainen talvisodan henki on muodostunut nyt korona-aikana. Eli kaveria ei jätetä. Ja ei vain yksittäiset ihmiset, vaan myös yritykset sponsoroivat ruokakassien jakoa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja