Artun somepäivitys vauhditti avustustusten vyöryä – Hurstinapu sai viikossa yli 200 000 euroa: "Ihmettelin, mitä oikein tapahtuu"

Heikki Hursti ja Joanna Kuvaja muistelevat liikuttumistaan suorassa lähetyksessä 2:00
Heikki Hursti muisteli Viiden jälkeen -ohjelmassa kahden vuoden takaista avustusvyöryä, joka lähti liikkeelle hänen liikuttumisestaan MTV3:n suorassa lähetyksessä.

Sosiaalisessa mediassa levinneet kutsut osallistua hyväntekeväisyyteen ovat tuottaneet Hurstinavulle ison potin rahaa lyhyessä ajassa.

Hurstinavun toimitusjohtaja Sini Hursti vastaa puhelimeen keskeltä joulukassien pakkaamista. Hurstinavun jokavuotinen vähävaraisten joulujuhla jää tänä vuonna väliin koronan takia. Hurstinapu jakaa noin 2 000 ruokakassia keskiviikkona Helsingissä.

 –En ole katsonut tiliä viime päivinä, mutta sain paljon viestejä siitä, että sosiaalisessa mediassa on käynnistetty kampanjoita asian hyväksi. Lisäksi MobilePaysta soitettiin ja kerrottiin, että reilussa viikossa on tullut yli 200 000 euroa. Olin todella yllättynyt, Hursti kertoo.

MobilePay-yritys kertoo rahasiirtojen lähteneen nousuun viime viikolla sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää kutsuja lähteä mukaan lahjoittamaan rahaa. Yksistään MobilePayn kautta Hurstille on lahjoitettu viikossa yli 200 000 euroa. Yksi lahjoitus on ollut keskimäärin 14 euroa.

Artun somepäivitys sai aikaan tykkäysten vyöryn

Yksi sadoittain kommentteja ja jakoja saanut somepostaus on tamperelaisen Arttu Ristiniemen. Hän kehotti Facebookin sijoittamisaiheisessa ryhmässä ihmisiä lahjoittamaan Hurstinavun keräykseen.

– Näin postauksen alun perin Miestenhuone-ryhmässä ja jaoin sen uudelleen sijoittajaryhmässä. Tykkäyksiä alkoi tulla joka minuutti, ja ihmiset jakoivat kirjoitusta. Ihmettelin, että mitä oikein tapahtuu.

– Ajattelin, ettei tällaisen perusduunarin somepostaukset lähde leviämään, mutta niin vain kävi. Varmasti asiasta tuli suosittu juuri nyt, koska ihmisillä on halu auttaa joulun alla ja Hursti on ollut myös paljon esillä julkisuudessa, Ristiniemi pohti.

MobilePaysta kerrotaan, että suoritusten määrä Hurstinapuun lähti heillä nousuun erityisesti sen jälkeen, kun media kertoi somepäivityksestä.

Otsikkoa ja juttua täsmennetty 23.12.2020 kello 11.30. Täsmennetty, että alkuperäinen kehotus avustustalkoisiin tuli Miestenhuone-ryhmässä.

Lue myös:

    Uusimmat