Helmarit ja Susijengi EM-kisoihin – presidentti Sauli Niinistöltä hehkutukset

19. helmikuuta vuonna 2021 oli hieno päivä suomalaiselle urheilulle. Ensin Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi varmisti paikkansa EM-kisoista. Hetki tästä ja Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit toisti saman tempun. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui hehkutuskuoroon.

Susijengi eteni viidennen kerran perättäin EM-lopputurnaukseen, kun se kukisti perjantaina Sveitsin Sveitsin 92–84 Georgian Tbilisissä. Suomen EM-kisapaikka varmistui, kun Serbia voitti perjantain iltapelissä Georgian 92–66.

Helmarit puolestaan kaatoi Helsingissä pelatussa EM-karsintaottelussa Portugalin 1–0. Suomen voittomaalin teki ottelun lisäajalla Linda Sällström.

Voitolla Suomi varmisti karsintalohko E:n voiton ja eteni vuoden 2022 EM-kisoihin Englantiin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi omat terveiset Helmareille ja Susijengille sosiaalisen median puolella Twitterissä. Niinistö innostui hehkuttamaan sitä, miten Helmarit esiintyi perjantain kamppailussa.

– Harvoin on Suomi hallinnut futismatsia kuin Helmarit äsken! Onnea heille ja toiselle menestyjälle Susijengille EM- kisoihin, Niinistö kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat